Club Fakta om universum

To 23.11.Borgå folkakademikl 17:30–19:00

VAD I HELA UNIVERSUM KAN MAN LITA PÅ?
- - med Marcus Rosenlund

Vad kan vetenskapen veta? Är världsalltet en simulation som någon annan i tid och rum styr? Och vad skiljer i så fall den föreställningen sig från den troendes Gud? Skiljer vetenskaplig förundran under stjärnhimlen sig från religiös tro? Club Fakta fortsätter vinterns
säsong av goda samtal.

Marcus Rosenlund, prisbelönt vetenskapsjournalist vid Yle inleder. Club Faktas moderator Jan-Erik Andelin kommenterar den här gången med frågor om tro och kontra vetenskap. Tid för diskussion efter inledarna.

Smått att äta finns att köpa.
Fritt inträde

Foto: Flickr – Cate Storymoon

Aika: 23.11.2017
Antaumuksella keskeneräinen – Luovan kirjoittamisen kurssi kolmena lauantaina

La 25.11. Taidetehdasklo 11-18 Porvoon Taidetehtaalla.

"Kirjoittaminen on kädenojennus. Se on avunhuuto. Se on tapa taistella, tapa etsiä huomiota. Tapa miellyttää. Kirjoittaminen on sisäistä vinkunaa, järjestyksen etsimistä tunteiden kaaoksessa. Kirjoittaminen on kuuntelemista. Maailman hahmottamista. Maailmojen hahmottamista. Kirjoittaminen on sillan rakentamista. (Antaumuksella keskeneräinen, Maria Peura, Teos 2012)

Luovan kirjoittamisen kurssin Taidetehtaan Ateljeekäytävässä lauantaisin

14.10. klo 11-18
11.11. klo 11-18
25.11. klo 11-18


Kurssilla tehdään kirjoitustehtäviä, jotka auttavat kohtaamaan ja poistamaan itsesensuuria. Keskeistä on kuitenkin oman ennalta valitun tekstin työstäminen. Teksti voi olla proosaa, lyriikkaa tai draamaa. Ohjaus on yksilöllistä ja paneutuvaa ja jotta kaikki saavat ansaitsemansa tilan, otan ryhmään enintään kuusi osallistujaa. Annan henkilökohtaista palautetta ja kirjoitustehtäviä niitä haluaville myös tapaamisten välissä.

Kurssipäivät ovat pitkiä, jotta mieli ehtii virittäytyä esteettömän kirjoittamisen tilaan. Päivissä on kirjailijantyön kaava. Päiväunia ei paheksuta, päinvastoin.
Viereinen Taidehalli vaihtuvine näyttelyineen on hyvä paikka hakea inspiraatiota.
Keskusteluille on tilaa, kuitenkin koko ajan omaan kirjoittamiseen fokusoiden.

Olen ammatiltani useita kaunokirjallisia teoksia julkaissut kirjailija ja dramaturgi, koulutukseltani Teatteritaiteen maisteri.
Opetuksessani on vaikutteita esimerkiksi Kaisa Korhosen Akilleen kantapää - kurssista sekä Harri Virtasen pidemmästä Kirjoittajan varjo-koulutuksesta.

Kurssin hinta on 280 euroa, joka maksetaan kokonaisuudessaan ennen kurssin alkua.
Tiedustelut ja sitovat ilmoittautumiset maria.k.peura@gmail.com tai 0400493042


Aika: 25.11.2017
Särö 31-32 Puolan aika

Puolan aika – Czas Polski – on laaja katsaus Puolan kirjallisuuteen ja taiteeseen.160-sivuisessa numerossa on esillä monipuolinen valikoima suomennettua kaunokirjallisuutta, haastatteluja ja esseitä sekä katsauksia Puolan nykyhetkeen ja menneeseen. Syvähaastattelussa Puolan kansainvälisesti tunnetuin kirjailija Olga Tokarczuk. Mukana valokuvareportaaseja, puolalaista nykyelokuvaa, Oteckin katutaidetta sekä kirjailija Juhani Karilan ennestään julkaisematon novelli – suomeksi ja puolaksi. Lehden vierailevana päätoimittajana toimi Päivi Paloposki ja asiantuntija-apuna Tapani Kärkkäinen.

 
 

Update

  cult.porvoo.net