Antaumuksella keskeneräinen – Luovan kirjoittamisen kurssi kolmena lauantaina

La 25.11. Taidetehdasklo 11-18 Porvoon Taidetehtaalla.

"Kirjoittaminen on kädenojennus. Se on avunhuuto. Se on tapa taistella, tapa etsiä huomiota. Tapa miellyttää. Kirjoittaminen on sisäistä vinkunaa, järjestyksen etsimistä tunteiden kaaoksessa. Kirjoittaminen on kuuntelemista. Maailman hahmottamista. Maailmojen hahmottamista. Kirjoittaminen on sillan rakentamista. (Antaumuksella keskeneräinen, Maria Peura, Teos 2012)

Luovan kirjoittamisen kurssin Taidetehtaan Ateljeekäytävässä lauantaisin

14.10. klo 11-18
11.11. klo 11-18
25.11. klo 11-18


Kurssilla tehdään kirjoitustehtäviä, jotka auttavat kohtaamaan ja poistamaan itsesensuuria. Keskeistä on kuitenkin oman ennalta valitun tekstin työstäminen. Teksti voi olla proosaa, lyriikkaa tai draamaa. Ohjaus on yksilöllistä ja paneutuvaa ja jotta kaikki saavat ansaitsemansa tilan, otan ryhmään enintään kuusi osallistujaa. Annan henkilökohtaista palautetta ja kirjoitustehtäviä niitä haluaville myös tapaamisten välissä.

Kurssipäivät ovat pitkiä, jotta mieli ehtii virittäytyä esteettömän kirjoittamisen tilaan. Päivissä on kirjailijantyön kaava. Päiväunia ei paheksuta, päinvastoin.
Viereinen Taidehalli vaihtuvine näyttelyineen on hyvä paikka hakea inspiraatiota.
Keskusteluille on tilaa, kuitenkin koko ajan omaan kirjoittamiseen fokusoiden.

Olen ammatiltani useita kaunokirjallisia teoksia julkaissut kirjailija ja dramaturgi, koulutukseltani Teatteritaiteen maisteri.
Opetuksessani on vaikutteita esimerkiksi Kaisa Korhosen Akilleen kantapää - kurssista sekä Harri Virtasen pidemmästä Kirjoittajan varjo-koulutuksesta.

Kurssin hinta on 280 euroa, joka maksetaan kokonaisuudessaan ennen kurssin alkua.
Tiedustelut ja sitovat ilmoittautumiset maria.k.peura@gmail.com tai 0400493042


Aika: 25.11.2017


Kirjallisuus Tapahtumat

 
 

Update

  cult.porvoo.net