Porvoon JulmapainoMikä, miksi ja miten?

Taidamme olla Porvoon toiseksi suurin kustantamo, tosin kovin paljoa pienempi olisi vaikea olla.
Työt Julmapainon ympärillä alkoivat puhtaassa amatöörihengessä. Kun kustannuspolitiikka valtakunnassa tuntui kääntyvän yhä kaupallisemmaksi ja siihen liittyvät lieveilmiöt pikemmin säännöksi kuin poikkeukseksi, aloimme kokeilla, miltä tuntuisi tehdä kirjoja jokamiehen konstein. Onnistui - melkein. Nälkä kasvoi syödessä. Jonkinlainen auttava laitteisto saatiin kasaan ja ensimmäiset kirjat, ulkoasussa paljonkin puutteita kantaneet, näkivät päivänvalon ja saivat lähipiirissämme innostuneen vastaanoton. Keväällä 2000 olimme valmiit heittämään haasteen kehään ja Julmapaino rekisteröitiin yritykseksi.

Miksi?
Ehkäpä kaipasimme yksinkertaista kirjaa, joka hankkisi lukijansa sisällöllään, ei sensaatioilla, ei tekijänsä julkisuudella tai maailmanmittaisella mainonnalla.
Kirjaa joka olisi rauhassa vaatimaton, asiallinen ja vailla koreilua värikäillä,mutta muutoin mitäänsanomattomilla kansilla. Kirjaa, jota pystyisimme tekemään tarvittaessa pienellekin lukijakunnalle.

Miten?
Tilat hartiapankilla, laitteet yksinkertaisia ja osin toisten hylkäämiä, oppi kantapään kautta. Kun kirjoja saatiin myytyä, pystyttiin pahimmat puutteet myös laitteistossa korjaamaan. Lähes kaikki kontaktit tapahtuvat netin kautta, joten konttorihenkilökuntaa emme ole tarvinneet. Oma pieni digipaino ja yksinkertainen sitomo ovat toimintamme edellytys. Hyvin pieni ydinjoukko, sopivasti aika ajoin ulkopuolelta apua saaden, pystyy yllättävän hyvin hoitamaan kirjat tarjotuista käsikirjoituksista valmiiksi esineiksi, kun keskitytään vain välttämättömimpään. Toiminta ei voi näissä ympyröissa paisua laajaksi, vaan pienenä pysyminen on meille hyve. Yritämme pitää laadukkaasta kustantamotoiminnasta kiinni. Autamme tarvittaessa kokemattomia kirjailijoita kirjan muokkauksessa, huolehdimme oikoluvusta ja mahdollisuuksien mukaan - aina siihen ei pysty - pyrimme lähettämään arviot myös kirjoista, jotka eivät kohdallamme ylitä julkaisukynnystä.

Julkaisemamme kirjat ovat usein kirjoittajansa esikoisteoksia. Tuntemattoman kirjailijan teos - hyväkin - on vaikea markkinoida pienen ja yhtä tuntemattoman kustantamon kautta. Otammekin kiitollisuudella vastaan cult.porvoo.netin tarjoaman mahdollisuuden esitellä kirjojamme näillä sivuilla. Julkaisemamme kirjat löytyvät kokonaisuudessaan kotisivultamme:
www.julmapaino.cjb.net

HUOM! Julmapainon www-sivut ovat toistaiseksi poissa käytöstä. Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse
ollisuominen@avenet.fi


Kirjallisuus Julmapaino

 
 

Update

  cult.porvoo.net