Tiina Wallius

04.05.–03.06. Vanha Kappalaisentalokeramiikka

Aika: 4.5.2018 - 3.6.2018
Hyvät värit!

4.5–3.6.VitriiniTaidekat ja Ateljee Eivorin taideryhmien maalauksia ja keramiikkaa

Näyttelyn taiteilijat ja taiteen tekijät:
Helander Anna-Stina, Henriksson Maarit, Kinnunen Anne, Käkelä Sanna, Lintunen Timppa, Eveliina Narkilahti, Niskanen Piritta, Sjöblom Dan, Toivonen Elina, Wallenius Kenneth ja Wiljander Heljä

Taidekat -ryhmä on Porvoon kansalaisopiston taideryhmä erityistä tukea tarvitseville taiteen tekijöille. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa Taidetehtaalla. Ateljee Eivor on uusi ateljeehanke erityistä tukea tarvitseville taiteilijoille ja taiteen tekijöille Porvoossa. Ateljee sijaistee Taidetehtaalla ateljeekäytävällä. Ateljee Eivorissa järjestettiin pilottitaidekurssi, jonka aikana osallisujat saivat tuntumaa kokopäiväsisestä ateljeetyöskentelystä. Osa näyttelyn töistä on syntynyt tämän pilottikurssin aikana. Ateljee Eivoriin toimintaan haetaan parhaillaan apurahoitusta.

Aika: 4.5.2018 - 3.6.2018
Sophia Ehrnrooth

04.05.–03.06. TaidehalliSophia Ehrnrooth: Unelma Mestaruudesta
Helsinkiläinen visuaalinen taiteilija Sophia Ehrnrooth on seurannut juniorijalkapalloilua vuodesta 2013 lähtien. Hänen oman poikansa omistautuminen ja intohimo inspiroivat Ehrnroothia sukeltamaan itselleen entuudestaan tuntemattomalle alueelle jalkapallokenttien maailmaan.

”Inspiroiduin futiksen värikylläisyydestä, voitoista ja pettymyksistä, sekä kuuluisuuden ja voittamisen suuresta unelmasta. Kysymys on vahvasta draamasta nuoren elämässä ja taiteilijalle se on kiehtova tutkimuskohde”, sanoo Ehrnrooth ja jatkaa: “Kulttuuri ja urheilu ovat myös perinteisesti pidetty erillään toisistaan. Halusin näyttelyn myötä tutkia miten urheilun ja taiteen maailmat voitaisiin yhdistää.”

Näyttelyn keskiössä on videoinstallaatio, jossa lempijoukkueensa paitoihin pukeutuneet nuoret pojat luettelevat kilpaa ulkoa muistamiaan ammattilaisjalkapalloilijoita. Kukin poika muistaa yli 200 nimeä. Teos pysäyttää poikien hartaan keskittymisen ja vakavuuden edessä.

Valmistuttuaan Kuvataideakatemiasta 1990 helsinkiläinen Sophia Ehrnrooth on työskennellyt monipuolisesti niin maalauksen, valokuvauksen, mediataiteen kuin elokuvankin kentällä. Idea jalkapalloaiheisesta näyttelystä syntyi vuonna 2014 ja huhtikuussa 2015 Unelma Mestaruudesta avautui Helsingin keskustassa Lasipalatsin näyttelytilassa. Näyttely ja videoinstallaatio on ollut esillä myös Sarajevon historiallisessa museossa 2015 sekä Rooman Ex- Pastificio Cereressä 2018.

Aika: 4.5.2018 - 3.6.2018
Jani Lempiäinen

04.05.-03.06. KulmaEn miellä itseäni erityisen synkäksi henkilöksi. Selvää kuitenkin on, että minulla on silti tarve kuvata erilaisia ihmisyyteen kuuluvia karumpia ja hämärämpiä pohjavireitä. Sieltä löytyy usein asioita, joista vaietaan, joita hävetään ja pelätään. Asiat eivät usein saa muotoa tai kasvoja.

Nämä asiat herättävät kiinnostukseni, halun tutkia syvemmältä ja tarpeen saada niitä esiin pimennosta. Teosteni ensimmäisenä katsojana myös yllätyn aina siitä, mitä kankaalle ja paperille ilmestyy.

Työskentelyssäni pyrin olemaan mahdollisimman auki; siis virittäytynyt tekeillä olevan teoksen maailmaan ja valmiina kulkemaan sinne minne se minua ohjaa. Käsitän roolini tässä koko luomisen prosessissa moninaisena. Tavallaan olen toisia todellisuuden näkymiä tarkasteleva sivustakatsoja, toisaalta tekijä, jonka näkökulma suodattuu työhön. Kuitenkin ajattelen olevani töissäni vain yksi niissä kuuluvista monista äänistä ja kertojista.

Teokseni ovat avoimia tulkinnoille. Haluan avata niiden kautta ovia, katsoja päättää astuuko sisään.


Aika: 4.5.2018 - 3.6.2018

 
 

Tiina Wallius
4.5.2018 - 3.6.2018
Sophia Ehrnrooth
4.5.2018 - 3.6.2018
Jani Lempiäinen
4.5.2018 - 3.6.2018
Hyvät värit!
4.5.2018 - 3.6.2018

Lisää tapahtumia: Kuvataide Muotoilu

Update

  cult.porvoo.net