Porvoon Triennaali

17.6.-20.8. Porvoo



Porvoon Triennaali on uusi kolmen vuoden välein järjestettävä kuvataiteen kaupunkifestivaali.

Työskentelymalliksi haetaan erilaisia taiteen ulostuloja yksin, työryhmissä ja eri taiteen alojen kanssa. Yleisötyön merkitys on oleellinen osa Porvoon Triennaalia – yhteiskuntarakenteiden mukaan ottaminen yhteistyöhön on tärkeää.

Taide valtaa julkisen kaupunkitilan tuottaen taideteoksia, installaatioita ja poikkitaiteellisia esityksiä julkisiin ja yksityisiin ulko- ja sisätiloihin.

Vuoden 2017 Triennaalin teemana on ”Piirustus on yhteinen asia”. Teema tukee uusien esittämistapojen, yhteistyön ja uusien tilojen käyttöä – perinteisiä näyttelytiloja unohtamatta…

Tietoa Porvoon Triennaalin taiteilijoista, teoksista, paikoista ja aikataulusta löydät sivustolta www.porvoontriennaali.fi

Sähköpostia voit laittaa osoitteeseen

Aika: 17.6.2017 - 20.8.2017
Oodi Suomelle -kesänäyttely

31.5.–27.8. Näsin kartano



Näsinmäentie 1. Avoinna ti-pe klo 11–18, viikonloppuisin klo 12–16. Vapaa pääsy.

Oodi Suomelle -näyttelyn taiteilijat ovat Tero Annanolli, Carin Bengts, Riikka Juvonen, Kaj Lindgård, Johanna Lumme, Johanna Oras, Paula Salmela, Tiina Suikkanen, Mika Törönen ja Christer Åberg.

Näsin kartanossa järjestetään kesän aikana myös oheisohjelmaa kuten taiteilijatapaamisia. Ensimmäisenä Porvoon museon rakennustutkija Juha Vuorinen kertoo Näsin kartanon vaiheista torstaina 1.6. klo 18 ja Riikka Juvonen esitelmöi Kalevalan naisista tiistaina 6.6. klo 18.

Lisätietoa kesän ohjelmasta:
Hanna Kaarina Syrjäläinen, puh. 040 55 29 083 ,

Aika: 31.5.2017 - 27.8.2017
Porvoo Triennial:Henry-Wuorila-Stenberg, Kaisu Koivisto

17.6.-20.8. Vanha Kappalaisentalo



Paper work retrospective from 7 decennies
Kaisu Koivisto sculptures at Kappalaisentalo inner yard porvoontriennaali.fi/taiteilijat/kaisu-koivisto/

Aika: 17.6.2017 - 20.8.2017
Porvoon Triennaali

16.06.-20.08. Taidehalli



Näyttely on osana ensimmäistä kertaa järjestettävää Porvoon Triennaalia, avointa kaupunkifestivaalia, jonka teemana on ”Piirustus on yhteinen asia”.

Taidehallissa ovat mukana taiteilijat Heikki Leis (Viro ), Sampsa Indren, John Rasimus ( Ruotsi ), Outi Koivisto, Mika Karhu ja Elina Merenmies. Tilaan tulee myös Chuyia Chian installaatio “The red thread between us”.

Aika: 16.6.2017 - 20.8.2017
Porvoon Triennaali

17.6.– 20.8.Kulma



Porvoon Triennaalin Kulman näyttelyn taiteilijat ovat
Dany Danino (Belgia), Oliver Whitehead, John Court ja Päivikki Kallio.

Aika: 17.6.2017 - 20.8.2017
Fotografiska: Ikoneja - näyttely oikeudesta olla olemassa

5.7.–4.8.Tehdassali



5 €

AVOINNA
Näyttelyaika 5.7–4.8.2017
Avoinna 10-16, la 11-15, su suljettu
Avajaiset 5.7.2017 klo 16.00–18.00

SISÄÄNPÄÄSYMAKSUT
Sisäänpääsymaksu näyttelyyn 5 €, alle 16-v. maksutta.
Ammattilaisvalokuvaajan ottama kuva "Vintage Circus" studiossa, 1-5 henkilöä yhdessä kuvassa 20 €.

OSALLISTU - NÄYTTÄVÄ VALOKUVA ITSESTÄSI
Valokuva puvulla ja asusteilla, 1-5 ihmistä samassa kuvassa 20 €. Valokuvan ottaa ammattivalokuvaaja Lotta Åberg, Studio Pieni.

Lotta Åberg on paikalla kaikkina päivinä klo 12-16 paitsi 20.7. ja 29.7.

Lotta lähettää valokuvan asiakkaan antamaan sähköpostiosoitteeseen käsiteltynä. Jaa mielellään kuva somessa #IKONERKONSTFABRIKEN tai #IKONEJATAIDETEHDAS

ME USKOMME!
Me uskomme kaikkien oikeuteen olla olemassa ja ottaa oma paikkansa yhteiskunnassa. Tämä on meidän tapamme tehdä näkyväksi ihmiset, jotka ovat luonnollinen osa yhteiskuntaamme mutta jotka näkyvät julkisessa tilassa harvoin tai eivät koskaan. Ikonit ovat universaali teema – kukapa ei olisi joskus haaveillut olevansa joku toinen? Kukapa ei olisi haaveillut siitä, että kaikilla olisi samat mahdollisuudet?

FOTOGRAFISKA
Fotografiska on osallistava paikka, jossa pidetään monimuotoisuudesta. Työskentelemme ahkerasti tunnuslauseenamme ”Photography is the technology to capture life. We provide and support life worth capturing.” Tämä moniulotteinen ilmaisu on selvästi nähtävissä ikoninäyttelyssä. Näyttely on osa Fotografiska For Life -konseptia, jolla pyrimme vaikuttamaan yhteiskuntaan ja tekemään sen, minkä voimme parantaaksemme yhteiskuntaa ja maailmaa, jossa elämme. Kuvamateriaali on koostettu ydinajatuksen pohjalta, ja mukaan on liittynyt valokuvaaja Emma Svensson, joka jakaa saman arvopohjan kanssamme.

Näyttelyn idea syntyi, kun Glada Hudik-teatern järjesti Portugalissa kesäleirin henkilöille, joilla on Downin syndrooma. Näyttelyn ideaa työstettiin yhteistyössä Fotografiska for Life -konseptin kanssa, minkä jälkeen mukaan liittyivät mallit, omaiset ja yhteistyökumppanit, jotka ovat mahdollistaneet näyttelyn. Kyseessä on ensimmäinen näyttely, joka on saanut alkunsa aiheesta ja kannanotosta, joka on sydämenasiamme.

MIKSI NÄMÄ IKONIT?
Mallien esittämät ikonit ja arkkityypit on valittu useissa tapaamisissa, joihin osallistuivat Pär Johansson Glada Hudik-teaternista, valokuvaaja Emma Svensson sekä lavastajat. Tärkeintä oli saada aikaan sopiva jako historiallisten ja nykyaikaisten ikonien ja todellisuuden ja fiktion välille sekä tasapaino taiteen, satujen, yhteiskunnan ja populäärikulttuurin välille.

VALOKUVAAJA EMMA SVENSSON
Emma Svensson on palkittu valokuvaaja, joka jo 20-vuotiaana perusti kuvatoimiston Rockfoto ja joka seuraavan kymmenen vuoden aikana valokuvasi yli 3000 konserttia. Nykyään hän kuvaa muotia, mainoksia, muotokuvia ja yrittää samalla toimia inspiroivana lähettiläänä ja uranuurtajana valokuvamaailmassa, jossa hän työskentelee tasa-arvon puolesta ja etsii uusia tapoja työskennellä kuvien parissa. Viimeisimmässä näyttelyssään "I kroppen min” hän seurasi ystävänsä Kristian Gidlundin rocktähtiuraa alusta loppuun.

MALLIT: GLADA HUDIK-TEATERN
Glada Hudik-teatern on LSS-lain (lag om stöd och service) mukaista kunnallista toimintaa. Tässä teatteriryhmässä on kehitysvammaisia ja muita näyttelijöitä. Toiminnan tavoitteena on, että kaikki saisivat tehdä sitä, missä ovat hyviä sekä luoda kehittävää ja mielekästä toimintaa vammaisille henkilöille. Teatteri on saanut suurta menestystä esityksellään Elvis, kokoillanelokuvallaan Hur många lingon finns det i världen?, mainoshahmollaan ICA-Jerry ja viimeksi modernilla tulkinnallaan Ihmemaa Ozista (Trollkarlen från Oz).

Aika: 5.7.2017 - 4.8.2017
Petri Hytösen näyttely Jotain meistä ihmisistä.

1.7-6.8.Hommanäsin kartano

Kahvilassa Sinikka Hautamäen maalauksia. Sinikkka Hautamäki tavattavissa 1-5.7.

Aika: 1.7.2017 - 31.7.2017

 
 

Porvoon Triennaali
17.6.2017 - 20.8.2017
Porvoon Triennaali
16.6.2017 - 20.8.2017

Lisää tapahtumia: Kuvataide Muotoilu

Update

  cult.porvoo.net