Mariam Haji & Sakari Vilminko

21.11.-16.12.Galleria KreutzMariam Haji on Helsingissä suomalaisen miehensä kanssa asuva bahrainilainen kuvataiteilija. Hän työskentelee kerronnallisen konseptin parissa kaikissa sen muodoissa pohjaten tulkintansa kulttuuriseen identiteettiinsä ja perinteiseen Lähi-Itämaiseen tarinan kerrontaan.

Tunteen ja intensiivisen värinkäytön kautta hän valottaa nykyhetkeä viittaamalla menneeseen, kommunikoi romanttisen kuvaston kautta naisen kanssa joka ei turvaudu juonitteluun saavuttaakseen päämääräänsä, valta-asemasta ja statuksesta riippumatta. Hänen työnsä Galleria Kreutzilla ovat osa suurempaa kokonaisuutta.

Sakari Vilmingolta on esillä sarja sekatekniikkapiirrustuksia jotka ovat syntyneet viimeisen kahden viikon aikana. Työt ovat leikkimielisiä, mutta paikoittain vakavia katsauksia taiteilijan sielunmaisemaan, kryptisiä viestejä alitajunnasta katsojalle ja taiteilijalle itselleenkin.

Aika: 21.11.2017 - 16.12.2017
TUON MINÄ MUISTAN / DET DÄR MINNS JAG

29.9.-30.12. Vanha KappalaisentaloMuistatko Frysarin hodareiden tuoksun, viidenkymmenen pennin pajatson nostamat toiveet tai kenties ravintola Crystalin Mannerheiminkadulla? ”Tuon minä muistan” -näyttelyn kuvat, filmit ja esineet vievät aikamatkalle itsenäisyyden ajan Porvooseen.

Mitä miettivät porvoolaiset 1917 kun Venäjän keisarin valta kirposi? Miten kansa yhtenäistyi ja toinen maailmansota kohdattiin yhdessä? Mistä on saatu arkinen elanto? Muistatko Eklöfin tehtaat, Porvoon Panimon ja Porvoon veneveistämön? Missä sijaitsi Simolin, Labor ja Elanto? Miloin lahkeet lepattivat ja nuoriso kapinoi? Löydä vastaukset näyttelystä!

Minns du doften av Frysarns hotdog, förhoppningar som väcktes av femtiopennis pajatson eller kanske du minns restaurang Crystal vid Mannerheimgatan? Bilderna, filmerna och föremålen i utställningen ”Det där minns jag” tar besökaren med på en tidsresa till självständighetstidens Borgå.

Vad tänkte Borgåborna år 1917 då ryska Tsaren förlorade makten? Hur enades folket för att tillsammans möta andra världskriget? Hur klarade man den dagliga försörjningen? Minns du Eklöfs fabriker, Borgå Bryggeri och Borgå Båtvarv? Var låg Simolin, Labor och Elanto? När fladdrade byxbuntarna och ungdomen gjorde revolt? Utställningen ger dig svaren!

Ke-Su / On-Sö 12-16: Galleria Vanha Kappalaisentalo, Välikatu 13/ Galleri Gamla Kaplansgården, Mellangatan 13

& Lauantaisin / Lördagar 11-15: Veteraanihuone, Rauhankatu 26 A / Veteranrummet, Fredsgatan 26 A

Aika: 29.9.2017 - 30.12.2017

 
 

Update

  cult.porvoo.net