Valokuvanäyttely 5-krt Porvoo

Pe 2.2.-28.2. GrandViralliset näyttelynavajaiset ovat 2.2.2018, klo 16:00-18:00 ja kaikki näytteilleasettajat ovat paikalla.

Valokuvateoksia tulee olemaan yhteensä noin 70-100kpl ja teemana on Porvoo. Lisämausteena on Porvoolaiset (Facebook) -ryhmässä äänestetty kuvauskohde Varlaxudden, Emäsalo jossa kuvatut teokset julkaistaan näyttelyn avajaisissa.

Näytteilleasettajat:
Jukka Pinonummi Photography
Christian Olenius Photography
Tuotantotoimisto ScannooraScannoora
Tero Marin Photography
Niko Laurila Photography

Aika: 2.2.2018 - 28.2.2018
Kaisa ja Christoffer Leka: Hiiri ja Ankka 20 vuotta

9.2.-4.3. Galleria Vanha KappalaisentaloGalleria Vanha Kappalaisentalo / Välikatu 13 06100 Porvoo

Ennennäkemätön katsaus Hiiri ja Ankka piirroshahmojen historiaan Galleria Vanhassa Kappalaisentalossa 9.2.-4.3.

Keväällä 1998 Kaisa Leka piirsi Hiiren. Jälkikäteen Hiiren ontologisesta luonteesta on esitetty monenlaisia arvioita, mutta perimmäinen syy Hiiren piirtämiseen oli että Kaisan teki vain mieli piirtää jotain. Pian Hiiren seuraan liittyi lättäjalkainen Christoffer-Ankka.

Galleria Vanhassa Kappalaisentalossa on esillä ainutlaatuinen ja ennennäkemätön katsaus Hiiren ja Ankan historiaan. Nähtävillä on sarjakuvaoriginaaleja, luonnoksia, painoarkkeja, oheistuotteita ja valokuvia.

Näyttelyssä esillä olevien teosten toteuttamiseen on osallistunut suuri joukko taiteilijoita ja suunnittelijoita monista eri maailman kolkista.

Hiiren ja Ankan tulevaisuuden suunnitelmista kiinnostuneet ovat tervetulleita avajaisiin torstaina 8.2. klo 17-19 keskustelemaan taiteilijoiden kanssa suolaisen ja makean purtavan äärellä.

Näyttely on avoinna 9.2.-4.3.2018 ti-su klo 10-16.
Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Aika: 9.2.2018 - 4.3.2018
Emmi Valve; Armo

2.2-3.3 Galleria Kreutzavoinna festivaalipäivänä klo 11 – 17
Esillä orginaaleja, vedoksia ja työvaiheita Emmi Valveen viime syksynä ilmestyneestä sarjakuvaromaanista Armo. Jo lapsena jokin kiskaisee Emmin toiseen ulottuvuuteen. Siellä asioiden ja toisten ihmisten pimeät puolet ovat hänelle näkyviä. Ihmisten katseet ja kosketukset tekevät häneen reikiä, ja hän yrittää piilottaa kaikkialle tunkeutuvan mustan mönjän, joka karkaa ulos hänen sieraimistaan tai suustaan. Armo kertoo tästä elämästä, uskomattomista seikkailuista baarien, makuuhuoneiden, väkivallantekojen, harhojen ja mielisairaaloiden syövereissä.

Kirjaa voi myös ostaa näyttelystä sekä festareilta.

Aika: 2.2.2018 - 3.3.2018
Näyttely:Aulikki Oksanen & Priit Pärn

Pe 9.2.-4.3.TaidehalliNäyttely on osa sarjakuvafestivaali Å-festiä, jonka vuoden 2018 teema on Sukupolvet.

Å-fest kutsuu vuosittain taiteilijavieraita kotimaasta ja Pohjoismaista. Sukupolvet-teeman mukaisesti tänä vuonna on kutsuttu kaksi vanhempaa ja yksi nuorempi taiteilija, joiden näyttelyt on esillä Taidehallissa ja Kulmassa.

Kotimainen Å-festin kutsuvieras on kirjailija, taiteilija Aulikki Oksanen, jonka kuvituksista koottu näyttely on mielenkiintoinen katsaus Oksasen ”salattuun” sarjakuvahistoriaan. Oksanen on tunnettu monipuolisena taiteilijana – kun 60-luvulla taiteen rajojen ollessa vielä ahtaat, hän yhdisti ennakkoluulottomasti piirroskuvia ja sarjakuvaa proosaan. Oksanen esiintyy festivaalipäivän aikana sekä iltaklubilla.

Kansainvälisiksi kutsuvieraiksi saapuvat virolainen taiteilijapariskunta Priit ja Olga Pärn. Priit Pärn aloitti uransa 60-luvulla pilapiirtäjänä virolaisissa päivälehdissä. Pärn on ollut suomalaisen animaation vahva vaikuttaja ja opettaa nykyisin vaimonsa Olgan kanssa animaatiota Viron taideakatemiassa. Eri taide- ja ilmaisumuotoja yhdisteleviä Pärnien lyhytelokuvia on nähtävillä Taidetehtaalla sekä iltaklubilla.

Aika: 9.2.2018 - 4.3.2018
Blaue Frau, Någon hatar oss igen

9.2.– 4.3. VitriiniBlaue Frau on taiteilijoiden Sonja Ahlfors ja Joanna Wingren muodostama feministinen ja normikriittinen duo. Blaue Frau perustettiin 2005 pohjoismaisen drag king ryhmä subfraun itsenäiseksi sivuosastoksi. Sittemmin Blaue Frau on toteuttanut sairaan monta projektia, kiertänyt sairaan paljon ja tehnyt töitä otsa hiessä.

Näyttely Någon hatar oss igen kirjaan perustuen. Sonja Ahlforsin ja Joanna Wingrenin sensuroimattomat facebookchattikeskustelut kohtaavat kuvittaja Johan Isakssonin visuaaliset maisemat. Jatkuvassa keskustelussa muotoutuu ajatuksia feministisestä kamppailusta, ahdistuksesta, lapsista, seksistä, rakkaudesta, rahasta, teatterista, konflikteista, sisaruudesta ja ystävyydestä, maailmaa hahmotetaan kahden ARKKIfeministin näkökulmasta.

"Käsikirja sisaruuteen jota aikamme epätoivoisesti tarvitsee"

Aika: 9.2.2018 - 4.3.2018
Lotta Åberg

1-28.2. Cafe Rongo

Aika: 1.2.2018 - 28.2.2018
Jiipu Uusitalo

9.2.– 4.3. KulmaNäyttely on osa sarjakuvafestivaali Å-festiä, jonka vuoden 2018 teema on Sukupolvet.

Å-fest kutsuu vuosittain taiteilijavieraita kotimaasta ja Pohjoismaista. Sukupolvet-teeman mukaisesti tänä vuonna on kutsuttu kaksi vanhempaa ja yksi nuorempi taiteilija, joiden näyttelyt on esillä Taidehallissa ja Kulmassa.

Jiipu Uusitalo on Å-festin vuoden 2018 nuori lupaus -taiteilija. Hän on kuvataiteilija ja sarjakuvapiirtäjä, transhenkilö, anarkisti ja aktivisti.

Jiipun sarjakuvat ovat päiväkirjanomaisia, ja niissä yhdistyy henkilökohtainen ja yhteiskunnallinen näkökulma. Hänen työnsä ovat kauniita ja omaperäisiä. Jiipu Uusitalo on tullut tunnetuksi sarjakuvabloggaajana. Hän on julkaissut töitään myös omakustanteina.

Aika: 9.2.2018 - 4.3.2018

 
 

Update

  cult.porvoo.net