MIKA BLUES IKONEN

Pe 20.10 Old Town

Aika: 20.10.2017
PMN XIV: Valonkantajat, Machinae, Where´s My Bible

La 21.10. La Fiestaklo 20:00–0:00
Ovet aukeaa klo: 20
Liput: 5€

Valonkantajat (Metal/Hard-Rock)
Valonkantajat on raskasta, suomenkielistä rockia soittava yhtye. Valonkantajien arvolistalla musiikki kaikkine vivahteineen on etusijalla, hyvänä kakkosena tulevat sanat. Melankoliseen äänimaisemaan sopivat sanat, jotka kertovat melankolisesta elämästä: Siitä, miten kaikki ei menekään aina niin kuin suunniteltiin. Ja siitä, miten heikommatkin kulkijat ansaitsevat tulla kuulluiksi ja puolustetuiksi.

Valonkantajien tarina alkoi vuoden 2010 alussa, kun neljä kokenutta soittajaa yhdisti taitonsa: Jarkko ”Jaake” Nikkilä (laulu & kitara), Ville Saloranta (soolokitara), Ari Vilkman (basso) ja Juha Korpinen (rummut / taustalaulu).

Yhteistyö johti studiosessioihin myöhemmin samana vuonna, ja maaliskuussa 2011 neljän kappaleen "Lupaus" -EP julkaistiin omakustanteena. Ensimmäinen askel oli otettu, ja nimi Valonkantajat alkoi ottaa paikkansa raskaan rockin kartalla Suomessa. Samaan aikaan seuraajien joukko, Valonkantajien "edustajakunta" alkoi kasvaa. Suomenkielisistä lyriikoista huolimatta Valonkantajat alkoi saada tukea myös ulkomailta.

Vuoden 2011 loka-marraskuussa Valonkantajat vetäytyi Klaukkalan D-studiolle äänittämään ensimmäistä kokopitkää albumiaan. Studiosessioiden päätyttyä Ari Vilkmanin ja Valonkantajien tiet erosivat. Vilkmanin tilalle bändiin tuli vuoden 2012 alusta lähtien sessiobasistin tittelillä Markus Salo.

Elokuussa 2012 Valonkantajat allekirjoitti sopimuksen Violent Journey Recordsin kanssa. Bändin debyyttialbumi ”Tuomittu elämään" julkaistiin 12. lokakuuta 2012. Albumi menestyi hyvin, nousten Suomen viralliselle albumilistalle sijalle 41. Levykauppamyyntiä mittaavalla Rumban listalla sijoitus oli peräti yhdeksäs.

Vuoden 2013 startatessa bändin basistina aloitti Jukka Hjelm. Vuoteen kuului keikkailua ja toisen levyn kappaleiden sävellystä ja esituotantoa. Äänitystyöhön päästiin toden teolla marras-joulukuussa.

Valonkantajien toinen albumi ”Pimentola” julkaistiin Violent Journeyn kautta 25. huhtikuuta 2014. Tämäkin levy menestyi hyvin ja näkyi sekä virallisella että Rumban kokoamilla listoilla. Levy sai erittäin hyviä arvioita kriitikoilta niin kotimaasta kuin ulkomailtakin.

Pimentola-albumin jälkeen Valonkantajat lisäsi musiikkiinsa yhä monipuolisempia vivahteita ja yhtyeen omaleimainen fokus on tarkentunut kappale kappaleelta. Vuosina 2016-17 bändissä tapahtui jälleen miehistönvaihdoksia, kun henkilökohtaisista syistä bändissä lopettaneiden Ville Salorannan ja Jukka Hjelmin tilalle miehistöön liittyivät ex-Children of Bodom kitaristi Alexander Kuoppala sekä basisti Ilari Kauppi.

Marraskuussa 2017 näkee päivänvalon Valonkantajien kolmas albumi, Vastavirtaan. Ensisingle ”Katso maailmaa, se palaa” julkaistiin 29. syyskuuta Samsara Recordsin kautta.

Valonkantajat:
Jarkko ”Jaake” Nikkilä – laulu, kitara
Alexander Kuoppala – kitara
Juha Korpinen – rummut
Ilari Kauppi – basso, taustalaulu


www.facebook.com/Valonkantajat
valonkantajat.com/
twitter.com/Valonkantajat
www.instagram.com/valonkantajat/

Machinæ (Melodic Metal/Rock)
MACHINÆ on vantaalainen metallibändi joka yhdistelee perinteisiä pohjoismaisen melodisen ja melankolisen metallin piirteitä amerikkalaiseen stadionrockiin. Bändin debyyttilevy ”Clockwork” julkaistiin marraskuussa 2015 Eurooppaan ja Pohjoismaihin Concorde Music Companyn kautta ja uusi viiden biisin EP "End Game" on tulossa syksyllä."

Machinæ:
PIIPPONEN, vocals.
ERIKSSON, guitar & keys.
KARENKO, guitar.
KAUPPINEN, bass.
ROMPPANEN, drums
.
www.facebook.com/machinaeband/
www.machinaeband.com/
www.twitter.com/machinaeband
instagram.com/ghost.machinae/
https://soundcloud.com/machinaeband

Where's My Bible (Metal/Rock)
Kesällä Tuskassakin esiintymässä pyörähtänyt rajusti rokkaava Mosh´n´Rollin suurlähettiläs Heinolasta.
Vauhtia ja vaaratilanteita, tukka auki niskat nurin! RRrock!
Laulu: J.Matilainen, Kitara: P.Löfgrén, Kitara: T.Hinkkala, Basso: J.Laakkonen, Rummut: A.Jokinen

www.facebook.com/wheresmybible/
wheresmybible.bandcamp.com/releases
youtu.be/teveecX9JmE
youtu.be/VIpy5lN8AhY
youtu.be/Wfmf39oOWF8
open.spotify.com/album/1NoaD86gLzFlFulesW7nXC

Aika: 21.10.2017
Anna Puu

Ke 25.10.Taidetehdasklo 19:00 Avanti-sali

27,50 € HUOM, UUSI PÄIVÄMÄÄRÄ!

Ihastuttava Anna Puu vierailee Porvoossa.
HUOM! Konsertti oli alun perin suunniteltu toiselle päivälle, mutta elokuussa uudeksi konserttipäiväksi ilmoitettiin keskiviikko 25.10. klo 19.00. Alkuperäiselle päivälle ostettu lippu käy konserttiin sellaisenaan.

Mikäli uusi konserttipäivä ei sovi, voi liput palauttaa Lippupisteelle siihen myyntipisteeseen, josta ne on ostettu. R-kioskilta ja nettikaupasta ostetut liput palautetaan Lippupisteelle postitse, tarkemmat ohjeet www.lippu.fi/palautus

Aika: 25.10.2017
JAMES LASCELLES (UK)

Pe 27.10 Old Town

Aika: 27.10.2017
Klassikot: Cantores Minores, Suomalainen barokkiorkesteri

To 2.11. Avanti-sali/Taidetehdasklo 19:00
Liput:27,50€

Johann Sebastian Bachin upea h-molli -messu Cantores Minores poikakuoron ja Suomalaisen barokkiorkesterin sekä loistavien solistien, Helena Juntunen , Monica Groop, Niall Chorell ja Tommi Hakala, esittämänä on konserttisyksyn merkkitapauksia. Kapellimestarina on Hannu Norjanen.

Bachin suurten teosten, passioiden, oratorioiden ja messujen, esittämisestä on vuosikymmenten aikan vakiintunut Cantores Minores -kuorolle vankka perinne. "Poikakuorolle Bachin musiikki on keskeinen osa ohjelmistoa, ja pojat kasvavat Bachin musiikin myötä. Pojille Bach tuntuu olevan se ykkönen ja h-molli-messu se paras biisi", toteaa kapellimestari Hannu Norjanen.

Sopraano Helena Juntunen on yksi tämän hetken valovoimaisimmista kansainvälistä uraa tekevistä nuorista laulajistamme. Hänen taipuisa sopraanonsa herättää ihastusta raikkaudellaan ja hänen fraseeraustaan kiitetään ilmeikkääksi ja luontevaksi. Suomessa Juntusen ura käynnistyi monista kilpailuvoitoista, tärkeimpänä Lappeenrannan laulukilpailun voitto 2002.

Mezzosopraano Monica Grooop on esiintynyt tunnetuissa ooppera- ja konserttitaloissa ympäri maailmaa. Monipuolisella urallaan Groop on yhdistänyt barokkimusiikin, oopperan, resitaalit, sinfonia - ja kamarimusiikin sekä laajasti tunnustusta saaneen levytuotannon, joka sisältää yli 80 levyä.
Groop on toiminut Sibelius-Akatemian laulumusiikin professorina ja pitää säännöllisesti mestariluokkia.
Vuonna 2016 Monica Groop perusti Pellingin musiikkipäivät.

Tenori Niall Chorell on esiintynyt oratoriosolistina ja konserttilaulajana. Hänen ohjelmistonsa käsittää myös oopperarooleja. Kilpailumenestystä on karttunut muun muassa Lappeenrannan laulukilpailussa (II sija 2002) ja Lohjan tenorikilpailussa (I sija 2001). Cantores Minores kuoron solistina Niall Chorell laulaa nyt ensimmäistä kertaa.

Baritoni Tommi Hakala kuuluu maamme eturivin laulajiin. Suuren yleisön tietoisuuteen hän nousi voitettuaan toisena suomalaisena arvostetun BBC Singer of the World -kilpailun vuonna 2003.
Hakala on esiintynyt useimmilla maailman johtavilla oopperalavoilla, kuten New Yorkin Metropolitan-oopperassa.
Vuodesta 2008 hän on kiinnitettynä Suomen Kansallisoopperaan. Kotimaassa häntä on kuultu Kansallisoopperan lisäksi muun muassa Savonlinna Oopperajuhlilla. Oopperaroolien lisäksi hän on toiminut lukuisien lied- ja orkesterikonserttien solistina.

Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) on lähes kolmikymmenvuotisen historiansa aikana esiintynyt monien merkittävien kuorojen, konserttimestareiden ja solistien kanssa. Suomalainen barokkiorkesteri esiintyy säännöllisesti Helsingissä Ritarihuoneen residenssisarjan konserteissaan, mutta myös laajasti ympäri Suomea sekä ulkomailla.

Cantores Minores -kuoron taiteellinen johtaja, kapellimestari Hannu Norjanen on työskennellyt monipuolisesti urkurina, kuoronjohtajana ja kapellimestarina jo opiskeluajoistaan lähtien. Hannu Norjanen on vieraillut johtamassa lähes kaikkia maamme kaupunginorkestereita. Hän on toiminut kapellimestarina myös Suomen Kansallisoopperassa.

Hannu Norjanen on johtanut Tapiolan kamarikuoroa vuodesta 1998 lähtien. Lisäksi hän on Cappella- kamariorkesterin sekä Urkuyö jaa aaria- festivaalien taiteellinen johtaja sekä toimii musiikinjohdon opettajana Sibelius-Akatemiassa.

Konsertin kesto 2h 15 min (sis. väliajan)
Liput 27,50 €
Ennakkoon 22,50 €, etu voimassa 2.10.2017 saakka

Aika: 2.11.2017
JASMINE WYNANTS-GRANFELT

Pe 17.11 Old Town

Aika: 17.11.2017
Jarkko Martikainen soolona

La 18.11.Taidetehdasklo 19:00–22:00

Aika: 18.11.2017
Dave Lindholm

La 25.11. TaidetehdasDave Lindholmin keikalla lämppärinä trubaduuri Stefan Paavola.
Ovet avataan klo 18.00

Aika: 25.11.2017
Porvoo Big Band & Suomi 100-vuotta

Pe 1.12. Grandklo 19

Aika: 1.12.2017

 
 

Update

  cult.porvoo.net