Finnvitsit - Uudet kujeet 2017

Ke 16.8. Taidetehtaan lämpiöEsitykset 9.8.2017–12.8.2017 + 16.8.2017–19.8.2017
Liput 59,50/26,50/24,50€

Suomi 100 v. juhlaesitys Porvoon Kesäteatterishow
Tervetuloa Finnvitsien matkalle humoristisiin hetkiin ja ajankohtaisiin "tositapahtumiin" ja tarinoihin viihdetaiteilijoiden, julkkisten, poliitikkojen ja presidenttien elämästä.

Musiikki-ilottelussa Suomen euroviisukappaleille ei pisteitä anneta, mutta Suomi-musiikki soi ja voi hyvin. Paula Koivuniemi kohtaa Tom Jonesin, Frederikillä, Dannylla ja Eerikalla on omat hetkensä, kuten Irwinillä, Juicella, Kuoppamäellä ja tietysti Elviksellä. Lavalla säihkyvät Diana Ross, Liza Minelli, Marion ja ?kaksimetrinen Anneli Saaristo.
Kun Donald Trump, Saara Aalto ja Honey G löytävät samalle lavalle, niin mitä tapahtukaan?

Maailman matkaajat Jethro ja Kimi, mentalistit Noora Karma, ja Pete Poskiparta, Kike ja Kimmo Elomaa jatkavat yllätyksiä.

Tanssipaikan järjestysmiehillä, Reunasella ja Notkelmaisella on loputon määrä takahuonetarinoita kansan lemmikeistä.
Tunnelmassa liikutaan yllätyksistä ja naurusta haikeuteen ja liikutukseen Suomen 100 v. juhlatunnelmissa.

Esitystilana on Porvoon Taidetehtaan lämpiö valtavine lasiseinineen. Jokimaisema, kesä ja valo tulvivat suoraan ilmastoituun katsomoon, jonne ulottuvat myös ravintolapalvelut koko esityksen ajan.

Käsikirjoitus: Juha Laitila
Ohjaus: Otto Kanerva
Näyttelijät: Juha Laitila - Antti Taipale - Jukka Laaksonen
Äänimaailma: Antti Taipale
Tuotanto ja tiedustelut: Satu Laitila, puh. 0400 787878, satu@juhalaitila.fi

Esityksen kesto väliajalla n. 2 h

Aika: 16.8.2017

Aika: 17.8.2017

Aika: 18.8.2017

Aika: 19.8.2017
Olen suomalainen

La 26.8. Porvoon Teatteriklo 14
Olen suomalainen, Kehitysvammaisten, SaMixet-ryhmän ja Porvoon Teatterin esitys kehitysvammaisten elämästä nyt ja 100 vuotta sitten
ohjaus Tuovi Putkonen.
Suomen itsenäisyyden alkuvuosina kehitysvammaiset eristettiin yhteiskunnasta vaivaistaloihin. Nyt heillä on oikeus hyvään elämään kuten muillakin ihmisillä. Mukana Suomi 100-ohjelmassa ja Moon Riverissä. Esitys lauantaina 26.8. klo 14. Porvoon Teatteri, Vänrikinkatu 4, Porvoo, Liput 10 €. Varaukset 040-571 0680 tai porvoonteatteri.info@gmail.com. Lisätiedot

Aika: 26.8.2017
Elokuvailta ulkosalla: Tyttö nimeltä Varpu ja Hymyilevä mies

La 26.8. Aleksanterinaukioklo 20:00->
Vapaa pääsy

Superviikonloppuna Taidetehtaan edustalla, Aleksanterinaukiolla katsellaan kotimaisia elokuvia. Esitettävät elokuvat ovat vuonna 2016 valmistuneet Tyttö nimeltä Varpu ja Hymyilevä mies.

Ota viltti tai retkituoli mukaan ja vietä mukava elokuvailta taivasalla. Elokuva esitetään iosolta kankaalta ja yleisö voi seurata elokuvaa Aleksanteriaukiolta. Alueelle ei tuoda erikseen istumapaikkoja vaan jokainen tuo oman retkituolin tai viltin mukanaan.

Taidetehtaalla palveleva Vitriini on myös auki (säävarauksella) ja terassilta on hyvä näkyvyys suurelle kankaalle.

Ensimmäinen elokuva alkaa n. klo 20.00.

Tyttö nimeltä Varpu
Tyttö nimeltä Varpu kertoo 12-vuotiaasta Varpusta (Linnea Skog), joka on jo kovaa vauhtia matkalla kohti aikuisuutta, ja äidistä (Paula Vesala), joka ei halua kasvaa isoksi. Varpu asuu kahdestaan äitinsä kanssa, eikä ole koskaan tavannut isäänsä.

Eräänä iltana Varpu saa tarpeekseen ratsastuskavereistaan ja äidistään. Hän varastaa auton ja ajaa ylös pohjoiseen etsimään isäänsä (Lauri Maijala), josta tietää ainoastaan nimen. Isä ei kuitenkaan ole aivan sellainen kuin hän olisi odottanut. Kohtaaminen isän kanssa laukaisee Varpun ja Sirun elämässä jotakin, mikä saa heidät molemmat ymmärtämään paikkansa suhteessa toisiinsa, ja maailmaan.

Tyttö nimeltä Varpu on lyhytelokuvallaan Oscar-ehdokkuuden saavuttaneen Selma Vilhusen esikoisnäytelmäelokuva. Sen ovat tuottaneet Miekkailijan tuottajat Kai Nordberg ja Kaarle Aho Making Movies Oy:stä. Kuvaaja on kaksinkertainen Jussi-voittaja Tuomo Hutri. Elokuvan musiikin on säveltänyt Jori Sjöroos ja Paula Vesala. Paula Vesalan ja valovoimaisen Linnea Skogin lisäksi rooleissa nähdään mm. Lauri Maijala, Santtu Karvonen, Outi Mäenpää ja Antti Luusuaniemi.

Tyttö nimeltä Varpu (2016)
Lajityyppi: Draama, kotimainen
Levittäjä: B-Plan Distribution
Ohjaaja: Selma Vilhunen
Pääosissa: Paula Vesala, Linnea Skog, Lauri Maijala, Santtu Karvonen, Outi Mäenpää, Antti Luusuaniemi, Niina Sillanpää
Ensi-ilta: 23.9.2016
Kesto: 1h 39 min
Ikäraja: 12

Hymyilevä mies
Juho Kuosmasen ohjaama Hymyilevä mies on tositapahtumien innoittama elokuva Olli Mäestä (Jarkko Lahti), jolla on edessään elämänsä tilaisuus. Hän ottelee kahden viikon kuluttua maailmanmestaruudesta Olympiastadionilla. Ottelu on ensimmäinen ammattilaisnyrkkeilyn suurtapahtuma Suomessa ja Ollin ystävä Elis Ask (Eero Milonoff), itsekin aikoinaan menestyksekäs nyrkkeilijä ja nyttemmin valmentaja, on tehnyt kaikkensa saadakseen MM-ottelun Suomeen: Olli joutuu ottelemaan normaalia alemmassa painoluokassa, ja stadionin katsomo pitää saada täyteen kulujen kattamiseksi. Kaikki on kiinni Ollista.

Mutta Ollilla on ongelma. Kesken intensiivisimmän harjoittelukauden hän oivaltaa rakastuneensa palavasti Raijaan (Oona Airola). Keskiyön auringon maaseutumaisemista Helsingin kiireiseen vilinään joutuva Olli olisi mieluummin Raijan kanssa kuin jatkuvan harjoittelun lisäksi juttelemassa sponsorien kanssa ja esiintymässä kisavalmisteluja taltioivalle kuvausryhmälle.

Olli Mäki otteli ensimmäisenä suomalaisena nyrkkeilyn maailmanmestaruudesta Helsingin Olympiastadionilla vuonna 1962. Hän hävisi lopulta ottelun tyrmäyksellä täyden olympiastadionin edessä. Mäen mukaan se oli kuitenkin hänen elämänsä onnellisin päivä. Hymyilevä mies on sydämellinen ja leikkisä tarina epäonnistumisen taidosta ja onnen tavoittelemisesta; miehestä joka on pakotettu esittämään roolia joka ei hänelle sovi, ja sen myötä valmis oivaltamaan mistä onni syntyy.

Hymyilevä mies on uuden elokuvantekijäsukupolven tinkimätön ja humoristinen taidonnäyte. Ajan henkeä hehkuva, 16 millimetrin filmille kuvattu mustavalkoinen elokuva sai maailmanensi-iltansa toukokuussa Cannesin elokuvajuhlilla ja voitti siellä arvostetun Un Certain Regard -sarjan pääpalkinnon. Hymyilevä mies on useimmille elokuvan taiteellisille vastaaville ensimmäinen tai toinen pitkä elokuva.

Hymyilevä mies (2016)
Lajityyppi: Draama, kotimainen
Levittäjä: B-Plan Distribution
Ohjaaja: Juho Kuosmanen
Pääosissa: Jarkko Lahti, Oona Airola, Eero Milonoff
Ensi-ilta: 2.9.2016
Kesto: 1h 33 min
Ikäraja: 7

Tapahtuman tuottaa Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut ja se on osa Suomi 100-juhlavuoden ohjelmistoa.

Aika: 26.8.2017
IHMINEN

Ke 30.8.Grand19:00 - 21:00
Venla- ja Jussi-palkitun Tommi Erosen uusi, kotimainen kantaesitys IHMINEN! kertoo yksinäisyydestä ja maiseman jämähtämisestä. Kiivaasta idealistisesta halusta ymmärtää, kasvaa ja kokea. Pohjattomasta tarpeesta nauttia tasapainosta ja koskemattomuudesta.

Monologin keskiössä seisoo setämiesten ikoni, Tommi. Tommilla on viiltävä harmonian nälkä, vahva utopia onnellisuudesta ja tykyttävä pelko omasta kuolevaisuudesta. Self help -oppaiden sivuilla kaikki vaikuttaa helpon yksinkertaiselta ja elämäntapa-guruilla tuntuu olevan vastaukset kaikkeen. Tommi kuitenkin rämpii itsensä etsimisen suossa – siellä pysyen. Mikään ei tunnu käyvän helposti, onni ei tartu hanskaan vaikka kuinka huitoisi.

IHMINEN! on tilinpäätös. Se on elegia kypsymättömyydelle ja osattomuudelle. Se tutkii omaa napaa. Se on toipilaan huuto HopLopissa.

Ohjaaja Ilari Johansson muistuttaa, että ennen kaikkea kyse on kuitenkin komediasta.

"Tämä ei ole mikään psykologinen itsetutkielma. Tämä on iloista havainnointia, jossa asioihin tartutaan tässä ja nyt. Ollaan höveleitä, aura auki avoimuuteen!"

Roolissa: Tommi Eronen
Ohjaus: Ilari Johansson
Käsikirjoitus: Tommi Eronen
Valo- ja äänisuunnittelu: Saku Kaukiainen

Esityksen kesto noin 2h (sis. väliaika).
Liput voi varata tai ostaa Grand-Luckanin kautta 019582002. Peruslippu 15€, eläkeläiset/opiskelijat/työttömät 13€.

Arvioita:
"Ihminen on älyttömän hauska, häpeilemätön, armollinen ja harvinaisen lämmin esitys. Omakin kompurointi näissä olemassaolon kierteissä ja karikoissa alkoi tuntua liikuttavalta ja hassulta, jotenkin siedettävämmältä." YLE / Tuula Viitaniemi, 19.2.2017

"Herkimmissä hetkissään näyttelijä on niin auki, että katsomossa kouraisee sydänalasta. Itku ja nauru sekoittuvat. Ihminen! on inhimillinen monologi." Helsingin Sanomat / Laura Kytölä, 12.2.2017

"Erosessa on jotain samaa kuin Gary Oldmanissa, sellaista hiljaista charmia joka hiipii iholle salakavalasti. Tässä esityksessä ihminen on alasti, henkisesti paljaana." Paljon melua teatterista -blogi, 11.2.2017

"Itsetutkiskelumatkallaan mies päätyy lopulta astraaliprojektion kurssille, jota vetää pakonomaisesti silmää iskevä savolaisukko. Viimeistään tämä epäilyttävä elämäntaitoguru saa yleisönkin unohtamaan itsensä, irtaantumaan ruumistaan ja nauramaan estoitta". MinäKertoja -blogi, 26.2.2017

Aika: 30.8.2017

 
 

Update

  cult.porvoo.net