Matkailijan Porvoo


SMAKU 2017

La 26.8.Grand15:00 - 20:00
Porvoolaiset huippuravintolat jälleen yhdessä - tule ja maista yhdellä kertaa koko herkullinen makujen kirjo!

Viime kesänä pilotoinut, huippusuosion saanut Smaku tulee jälleen! Porvoolaiset ravintoloitsijat toteuttavat Smaku Porvoo -tapahtuman 14.-26.8.2017. Luvassa on rentoa tunnelmaa, herkullisia makuja, aitoja kohtaamisia ja lähellä tuotettua ruokaa. Smakussa on mahdollisuus maistella ravintoloiden parhaimpia annoksia edulliseen 5 e hintaan. Jokainen ravintola toteuttaa Smakua varten maisteluversion vähintään yhdestä lämpimästä tai kylmästä alku-, pää- tai jälkiruoka-annoksesta. Smakun annosvalikoima julkaistaan elokuussa.

Aika: 26.8.2017Vanha Porvoo on ainutlaatuinen yhdistelmä historiallista kaupunkimiljöötä ja elävää toimeliaisuutta. Sen pienet kujat suovat kiireettömälle kulkijalle kaikki aistit avaavaa kauneutta.

Kuumana kesäpäivänä voi pysähtyä seuraamaan taitavien jonglöörien hurmaavaa esitystä nauttien yllätyksellisestä ohjelmanumerosta riemullisin mielin. Sen jälkeen saattaa huomata ajautuneensa Kirkkokadun pieneen Hat-tara liikkeeseen hankkimaan sirkusvälineitä kotiinvietäväksi.

Porvoo tarjoaa kävijöilleen myös erilaisia tapahtumia. Talven hämäryydessä Raatihuoneen torilla ja Vanhalla Palokunnantalolla paikalliset käsityöläiset ja viljelijät esittäytyvät Vanhan ajan Joulumarkkinoilla. Perinteisesti museotorilla julistetaan myös kaupungin asukkaille Joulurauhaa. Syksyn sadosta pääsee nauttimaan Vanhan Porvoon asukasyhdistyksen organisoimilla syysmarkkinoilla.

Käsityöläisyys on arvossaan Vanhassa Porvoossa. Sen liikkeistä voi hankkia korkeatasoista suomalaista kädentyötä. Usein liikkeenharjoittajana toimii henkilö, joka myös valmistaa itse osan myymälänsä tuotteista. Voi siis varautua saamaan asiantuntevaa ja hyvää palvelua asioidessaan Vanhan Porvoon käsityöläispuodeissa. Kesäisin ja joulukuussa myymälät ovat yleensä auki myös sunnuntaisin.
Keskitalven hiljaisina kuukausinakin alueen yrittäjät pyrkivät pitämään puotinsa avoinna matkailijoiden suureksi ihastukseksi.

 
 

Update

  cult.porvoo.net