Heli Kuparinen: Sankareita ja sivullisiaOlen halunnut kuvata maailman nykytilaa, jota varjostaa terrorismin uhka, väkivalta, saasteet ja kuolema. Vaikka ihmiskunta on vuosisatojen myötä teknisesti ja taloudellisesti kehittynyt, vaikuttaa siltä, että tietyt perusasiat eivät muutu. Ne vain muuttavat muotoaan.

Ihmisen lisääntynyt tieto ja taito voi myös luoda painajaisia. Ennen ei voitu tähtitieteen keinoin ennustaa, oliko jokin meteoriitti paiskautumassa maahan. Nykyään tällainen uhka voidaan ennakoida tarkkojen laskelmien avulla. Vähän aikaa sitten lehdessä olikin vertahyytävä uutinen suuresta meteoriitista, jonka lentorata liippasi uhkaavan läheltä maapalloa.

Monet eläinlajit ovat kuolleet sukupuuttoon ilmastonmuutoksen takia. Nykyään ihminen pystyy aiheuttamaan ilmastonmuutoksen. On jopa kaavailtu, että ehkä joskus tulevaisuudessa Marsin ilmasto muutetaan ihmiselle sopivaksi.


Ihminen voi lyhyen elämänsä aikana vaikuttaa paitsi omaan elämäänsä, lopulta myös koko maapallon tilaan. Kuolemanjälkeisestä elämästä ei ole varmuutta. Uskonnollisena olentona ihminen kuitenkin haluaa löytää korkeampia voimia, jotain johon turvata ahdingossa. Lopulta varmaa on vain kuolema.


Mitä muuta? Tuli mieleen

 
 

Update

  cult.porvoo.net