Finnvitsit - Uudet kujeet 2017

Ke 16.8. Taidetehtaan lämpiöEsitykset 9.8.2017–12.8.2017 + 16.8.2017–19.8.2017
Liput 59,50/26,50/24,50€

Suomi 100 v. juhlaesitys Porvoon Kesäteatterishow
Tervetuloa Finnvitsien matkalle humoristisiin hetkiin ja ajankohtaisiin "tositapahtumiin" ja tarinoihin viihdetaiteilijoiden, julkkisten, poliitikkojen ja presidenttien elämästä.

Musiikki-ilottelussa Suomen euroviisukappaleille ei pisteitä anneta, mutta Suomi-musiikki soi ja voi hyvin. Paula Koivuniemi kohtaa Tom Jonesin, Frederikillä, Dannylla ja Eerikalla on omat hetkensä, kuten Irwinillä, Juicella, Kuoppamäellä ja tietysti Elviksellä. Lavalla säihkyvät Diana Ross, Liza Minelli, Marion ja ?kaksimetrinen Anneli Saaristo.
Kun Donald Trump, Saara Aalto ja Honey G löytävät samalle lavalle, niin mitä tapahtukaan?

Maailman matkaajat Jethro ja Kimi, mentalistit Noora Karma, ja Pete Poskiparta, Kike ja Kimmo Elomaa jatkavat yllätyksiä.

Tanssipaikan järjestysmiehillä, Reunasella ja Notkelmaisella on loputon määrä takahuonetarinoita kansan lemmikeistä.
Tunnelmassa liikutaan yllätyksistä ja naurusta haikeuteen ja liikutukseen Suomen 100 v. juhlatunnelmissa.

Esitystilana on Porvoon Taidetehtaan lämpiö valtavine lasiseinineen. Jokimaisema, kesä ja valo tulvivat suoraan ilmastoituun katsomoon, jonne ulottuvat myös ravintolapalvelut koko esityksen ajan.

Käsikirjoitus: Juha Laitila
Ohjaus: Otto Kanerva
Näyttelijät: Juha Laitila - Antti Taipale - Jukka Laaksonen
Äänimaailma: Antti Taipale
Tuotanto ja tiedustelut: Satu Laitila, puh. 0400 787878, satu@juhalaitila.fi

Esityksen kesto väliajalla n. 2 h

Aika: 16.8.2017

Aika: 17.8.2017

Aika: 18.8.2017

Aika: 19.8.2017
Konstrundan

19.8.+20.9. Taidetehtaan taiteilijatklo 11:00-17:00

Osana Konstrundan -tapahtumaa voit viierailla taiteilijoiden työhuoneissa, imeä itseesi luovuutta ja inspiraatiota. Tänä vuonna mukana: Nelli Nio - kuvataiteilija, Anne Lihavainen -visuaalinen taide ja teatteri, Tiina Wallius - keraamikko ja kuvataiteilija. Myös Taidehalli on avoinna klo 11-17 lauantaina ja sunnuntaina.

konstrundan.fi

Aika: 19.8.2017 - 20.8.2017
Orkester Norden juhlii Suomea

Ke 23.8. Avanti-saliklo 19:00
10 €

Pohjoismaiden ja Baltian maiden lahjakkaista nuorista muusikoista koottu Orkester Norden juhlii 100-vuotiasta Suomea järjestämällä konserttikiertueen Tanskaan, Latviaan, Viroon ja Suomeen. Kiertueen nimenä on ON ’17 juhlii Suomea. Taidetehtaan konsertin lisäksi orkesteri konsertoi Suomessa Lahden Sibeliustalossa.

Orkester Norden syntyi lähes 25 vuotta sitten ja sitä ovat vuosien varrella johtaneet lukuisat kuuluisat kapellimestarit, ja siinä on soittanut monet huippuluokan solistit. Orkesterin ensimmäinen kapellimestari oli Esa-Pekka Salonen.

Orkester Norden on pohjoismaista musiikkiperintöä vaaliva menestyksekäs nuoriso-orkesteri. Orkester Norden kokoaa joka kesä seitsemisenkymmentä 15-25-vuotiasta nuorta orkesterileirille eri Pohjoismaista. Leiriä seuraa syksyinen konserttikiertue.
Orkesteri esittää perinteistä klassista musiikkia improvisoinnin ja elektronisen musiikin rinnalla sekä sisällyttää ohjelmistoon romanttisia klassikoita, mukaan lukien rokin, popin, elokuvamusiikin ja 1900-luvun klassikot.

Tämän vuotisen kiertueen ohjelmassa on luonnollisesti luvassa Sibeliusta, mutta myös Griegiä, Alfvénia ja Elgaria.

Kapellimestarina toimii tänä vuonna ruotsalainen Johannes Gustavsson, joka toimii tällä hetkellä Wermlandin oopperan ylikapellimestarina. Kiertueen tähtisolistit ovat sopraano Susanna Andersson ja sellisti Jakob Koranyi.

ON 2017-kiertueen ohjelma:
Segelnde Stadt, B. Byström
Hillborgin, Sibeliuksen, Alfvénin ja Griegin liedejä
E. Elgarin sellokonsertto
J. Sibeliuksen sinfonia nro 1


Liput 10€ (sis. palvelumaksun)
Ennakkoon Taidetehtaan info, lippu.fi
järj. Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut, Porvoonseudun musiikkiopisto

Aika: 23.8.2017
Katri Somerjoki & Niittisydän -kiertue

Pe 1.9. Tehdassaliklo 19:00
25€

Iske niitti sydämeesi ja ala rokkaamaan!
Katri Somerjoki & Niittisydän -kiertue
“Olen nyt valmis esittämään setäni lauluja, ja näin pääsen myös lähemmäs edesmennyttä isääni”, miettii Katri Somerjoki tänään.

Rauli “Badding” Somerjoki oli kansan rakastama laulaja, sanoittaja ja säveltäjä. Hittinikkarin kappaleet, kuten “Paratiisi”, “Valot” ja “Ikkunaprinsessa” elävät vielä vuonna 2017, jolloin Baddingin kuolemasta tulee kuluneeksi 30 vuotta.

Katri Somerjoki levytti ensimmäisen kerran vuonna 1979 Lurpin Larpin Luppakorva-lastenlevylle. Varsinainen musiikkiura alkoi vuonna 1997 Mascara-yhtyeessä.

Katri Somerjoki on tehnyt musiikkia 20 vuotta, joista 18 yhdessä miehensä Stefanos Hirvosen kanssa. Kokoonpanoista merkittävimpinä mainittakoon Cat Lee & Co sekä suomenkielistä folk-musiikkia esittävä Katri Somerjoki Katharsis.

“Idea Raulin biisien esittämiseen on kytenyt jo jonkun aikaa, mutta aika tuli kypsäksi vasta viime syksynä. Suhteeni Raulin biiseihin on ollut hieman kompleksinen, enkä ole halunnut leimautua”.

Katri Somerjoki & Niittisydän on levyttanyt kolme Rauli Somerjoen kappaletta: Mä haluan sun, Omista minut ja Valot. Yhtye esiintyi ensimmäisen kerran tammikuussa 2017 Helsingissä, ja varsinainen konserttikiertue alkaa 5.4. Kotkan Kaupunginteatterista.

Kokoonpano:
Katri Somerjoki: laulu, huilu
Stefanos Hirvonen: akustinen kitara
Kari Pulakka: akustinen kitara
Timo Tuppurainen: kontrabasso
Honey Aaltonen: virvelirumpu
Laura Airola: viulu

Showtime klo 19
Esityksen kesto noin 2h sisältäen väliajan

Aika: 1.9.2017

 
 

Konstrundan
19.8.2017 - 20.8.2017

Lisää tapahtumia: Taidetehdas

Update

  cult.porvoo.net