Saikkua, kiitos!

Pe 23.3. Taidetehdasklo 19:00 Avanti-sali
31,50€

Nauruhermoja kutkuttava näytelmä kaikille suomalaisille tutuista aiheista: terveys ja sairaus, terveyskeskukset ja sairaalat, lääkärit, potilaat ja sairaanhoitajat.

Loistavat näyttelijät Mikko Kivinen, Ville Keskilä ja Kalle Pylvänäinen esiintyvät useissa rooleissa.

Käsikirjoitus: Ismo Leikola ja Kalle Pylvänäinen
Sovitus ja ohjaus: Otto Kanerva ja työryhmä

Kesto: 2 tuntia sis. väliaika

Aika: 23.3.2018
Saikkua, kiitos!

Pe 23.3. Taidetehdasklo 19:00 Avanti-sali
31,50€

Nauruhermoja kutkuttava näytelmä kaikille suomalaisille tutuista aiheista: terveys ja sairaus, terveyskeskukset ja sairaalat, lääkärit, potilaat ja sairaanhoitajat.

Loistavat näyttelijät Mikko Kivinen, Ville Keskilä ja Kalle Pylvänäinen esiintyvät useissa rooleissa.

Käsikirjoitus: Ismo Leikola ja Kalle Pylvänäinen
Sovitus ja ohjaus: Otto Kanerva ja työryhmä

Kesto: 2 tuntia sis. väliaika

Aika: 23.3.2018
Klassikot: Johannes-passio

La 24.3. Taidetehdas/Avanti-saliklo 18:00 Avanti-sali
25/20 €

Lohjan kaupunginorkesteri,
Dominante kuoro,
Esa Heikkilä, kapellimestari
Seppo Murto, kuoronvalmennus
Ilona Jokinen, sopraano
Essi Luttinen, mezzosopraano
Tom Nyman, tenori
Olavi Suominen, tenori
Juha Kotilainen, baritoni
Elja Puukko, basso


Johann Sebastian Bachin Johannes-passio johdattaa kuulijat pääsiäisen tunnelmiin. Kaksiosainen teos kuvaa pääsiäisen ajan tapahtumat Jeesuksen vangitsemisesta hautaamiseen. Bachin nerokkaasta musiikillisesta keksinnästä ja ammattitaidosta osoituksena oleva Johannes-passio esitettiin ensimmäisen kerran Leipzigin Pyhän Nikolainkirkossa pitkäperjantaina vuonna 1724. Sitä voidaan pitää Bachin ensimmäisenä suurimuotoisena teoksena.

Konsertin kesto n. 2 h, sis. väliajan 15 min.

Konsertti on osa Klassikot –sarjaa
Järj. Porvoonseudun musiikkiopisto-Borgånejdens musikinstitut
yhteistyössä: Porvoon kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut

Aika: 24.3.2018
WIND - Levynjulkaisu: Mandys Nyckel ja Let Us Be Frank

Su 25.3.Taidetehdasklo 19:00 Tehdassali
Liput esiintyjiltä

WIND on monipuolinen konserttikokonaisuus, jossa bändi, laulusolistit ja kuoro tapaavat. Tämän konserttikiertueen yhteydessä bändi Mandys Nyckel julkaisee toisen levynsä (WIND). Showkuoro Let Us Be Frank laulaa sekä levyllä että konserteissa.

Tule kokemaan ainutlaatuinen yhteistyö, ensiesityksiä ja levynjulkaisukonsertti, jossa noin 20 henkeä musisoivat yhdessä!

Mandys Nyckel koostuu muusikoista, jotka ystävystyivät Sibelius-Akatemiassa. Amanda Henriksson on tehnyt sanoitukset ja sävellykset, ja yhdessä bändi on kehittänyt persoonallisen soundin, jossa melodiat ja harmoniat tukevat runollisia tekstejä. Biisit ovat tyyliltään poplaulelmia, joissa on mausteita jazz- ja kansanmusiikista. Piano, basso, rummut ja kitara luovat perustan, harmonikka ja perkussiot tuovat tunnelmaa, ja laulusolistien tulkinnat ovat omaa luokaansa. Amanda on saanut kiitosta kauniista lauluteksteistään, ja hän on myös sanoittanut kappaleen “Kesän kaipuu”, joka kuullaan uuden uuden Muumit ja Taikatalvi-elokuvan alussa.

Let Us Be Frank on noin 20 hengen sekakuoro, jota johtavat Simon Djupsjöbacka ja Amanda Henriksson. Kuoro täyttää tänä vuonna 5 vuotta, mutta esiintyy jo aktiivisesti sekä omissa konserteissa että tilauksesta. Ohjelmisto koostuu pääosin rytmimusiikista.

Esiintyjät:
Margarita Haatanen, laulu
Sara Selenius, laulu
Saranda (Sofia Fri-Xavier), laulu
Amanda Henriksson, laulu ja piano
Martina Brunell, harmonikka
Jesper Eklund, rummut
Olli Liljeström, basso
Niklas Nyholm, kitara

Let Us Be Frank,
Kuoronjohtajat Simon Djupsjöbacka och Amanda Henriksson


Kesto: 1,5 h

Aika: 25.3.2018
Muska Babitzin

La 31.3.Taidetehdasklo 19:00 Tehdassali
25 €

”Nainen joka teki ensimmäisen rock-levyn Suomessa"

Muskan aloittaessa laulajanuransa 1969, hän oli ainoa suomalainen naispuolinen rocklaulaja, ohjelmistossa mm. Janis Joplinia, Tina Turneria y.m. joiden biisejä löytyy keikkaohjelmistosta edelleen.

Ensimmäinen single "Kirjoita Postikorttiin" julkaistiin 1971 ja LP-levy "Muska" vuonna 1973, tältä esikoisalbumilta löytyy legendaarinen "Krokotiilirock" ja muita covereita mm. Chuk Berryn, Nasarethin, Suzi Quatron ja Sladen kappaleita.

Biisejä jotka suomalaisen naislaulajan esittäminä olivat rankkudessaan alkusysäys koko kotimaiselle naisrockille. Levyllä soitti "Kitaran King" Albert Järvinen, Pekka Pohjola, Ronnie Österberg ym. huippumuusikoita.

Tämän jälkeen on julkaistu monia loistavia albumeja "Tää Se Päivä On, Pienet Suuret Pojat, Pidä Kii, Kulissit, Majakanvartija y.m.
Viime vuosien aikana Muskalla on ollut lukuisia ykköshittejä radiokanavilla, koko- elmalevy Muskan "Hitit" ylsi marraskuussa 2012 platinalevyyn!

Uusin albumi on 2015 julkaistu "Majakanvartija".
Levyä on ollut toteuttamassa nimekästä ammattilaisporukkaa, biisejä löytyy mm. Jonne Aaronilta, Pauli Hanhiniemeltä, Kai Jämsältä ja Esa Elorannalta.

Tapahtuma on K-18.
Tapahtuman tuottaa Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut

Aika: 31.3.2018
Soiva Taidehalli – 3B

Pe 6.4.Taidetehdas/Taidehalli18:30 Taidehalli
10/5 €

Kaisa Koivula, klarinetti
Katariina Saarikoski, sello
Elina Heinonen, piano


Bach-Beethoven-Brahms

Liput: aikuiset 10 €, lapset 5 €, perhelippu 20 €
Liput ovelta tai ennakkoon Taidehallista puh. 040 730 9273 ja
Musiikkiopiston kansliasta puh. 019 520 2549.
Järj. Porvoonseudun musiikkiopisto-Borgånejdens musikinstitut
yhteistyössä: Porvoon kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut

Aika: 6.4.2018
Kotiteollisuus

Pe 6.4.Taidetehdasklo 19:00–21:00
Kotiteollisuus kiertueella. Nyt myös Porvoossa!
K-18.

Aika: 6.4.2018
Juhlakonsertti Tango Piazzolla

Ke 11.4. Taidetehdasklo 19:00 Tehdassali
25 €/20 €

Angelika Klas ja Tanguedia Quintet valloittavat ainutlaatuisella juhlakonsertilla!

Tule kokemaan upeat Astor Piazzollan laulut ja vangitsevat instrumentaalikappaleet sekä uudet sovitukset suomalaisista tangoklassikoista unohtumattomina tulkintoina!

Mukana juhlimassa myös tähtitanssijat Katja Koukkula ja Jussi Väänänen.

Pasi Eerikäinen, viulu
Iikka Kotaja, piano
Olli Rantala, basso
Jere Haakana, kitara


Konsertin kesto n. 2 h sis. väliajan.
Konsertin järjestää Porvoonseudun musiikkiopisto-Borgånejdens musikinstitut

Aika: 11.4.2018
Tuomo & Markus

La 14.4.Taidetehdasklo 19:00 Tehdassali
25 €

Tuomo & Markus on Tuomo Prättälän ja Markus Nordenstrengin muodostama uusi voimaduo. Kaksikko äänitti kaikessa hiljaisuudessa tuplalevyllisen harmonista musiikkia Tucsonissa, Arizonassa. Levytyssessioissa vieraili Wilcon, Calexicon ja Jayhawksin jäseniä.

Elokuussa 2016 julkaistu debyyttialbumi Dead Circles keräsi viiden tähden arvioita Helsingin Sanomia ja Rumbaa myöten. Levyn omaperäisen äänimaailman keskiössä komeilevat Tuomon ja Markuksen upeasti toisiinsa sointuvat lauluäänet, joiden kemiaa on verrattu Simon & Garfunkeliin.

Pian voimaduon ilosanoma levisi myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Seattlelainen maineikas portinvartijamedia ja radiokanava KEXP nosti yhtyeen etusivulleen ja soittolistalleen. Yhtye kutsuttiin myös South By Southwest -festivaaleille esiintymään. Tuomo & Markus solmi hiljattain managerisopimuksen newyorkilaisen Knitting Factory Managementin kanssa ja Dead Circles -albumi julkaistaan Pohjois-Amerikassa syksyllä 2017.

Tuomo & Markus on sittemmin kasvanut komeaksi livekokoonpanoksi, jonka keikoilla vierailee säännöllisesti helsinkiläinen trumpettivirtuoosi Verneri Pohjola. Tuomon ja Markuksen vakiosäestäjät ovat basisti Jere Ijäs, steel-kitaristi Miikka Paatelainen ja lyömäsoittaja/pasunisti Juho Viljanen.

Aika: 14.4.2018
Klassikot: Schumann & Mestaripianisti

Ke 18.4. Taidetehdas

klo 19:00 Avanti-sali
25/20 €

Lohjan kaupunginorkesteri
Eero Heinonen, piano
Esa Heikkilä, kapellimestari


Sibelius: Sinfonia nro 7
Schumann: Pianokonsertto a-molli op. 54

Eero Heinonen on suomalainen pianisti ja pianonsoiton dosentti Sibelius-Akatemiassa.
Hänelle myönnettiin professorin arvonimi 2010. Heinonen on levyttänyt kamari- ja pianomusiikkia, muun muassa kaikki Sibeliuksen pianoteokset. Heinonen on konsertoinut kotimaan lisäksi lukuisissa Euroopan maissa, Japanissa ja Yhdysvalloissa.
Lohjan kaupunginorkesterin esittämä ohjelmisto on monipuolinen. Kausittain ohjelma sisältää kamari-, viihde-, kirkko- ja lasten - sekä nuortenmusiikkia. Sinfoniat ja suuret vokaaliteokset kuuluvat myös olennaisesti orkesterin ohjelmistoon.
Esa Heikkilä on johtanut Lohjan kaupunginorkesteria vuodesta 2010.

Konsertin kesto n. 1h 30h, sis. väliajan 15 min.
Konsertti on osa Klassikot –sarjaa
Järj. Porvoonseudun musiikkiopisto-Borgånejdens musikinstitut
yhteisytössä: Porvoon kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut

null

Aika: 18.4.2018
Erin

To 19.4. Taidetehdasklo 19:00 Tehdassali
25 €

Ihastuttava Erin keikkailee taas!
Edellisen levyn julkaisusta on kulunut muutama vuosi, ja noiden vuosien aikana eletty elämä kuuluu myös uusissa kappaleissa.

-Olen tavannut paljon ystäviä, ihmetellyt elämää, saanut pari lasta, muistellut menneitä, suunnitellut tulevaa, ärsyyntynyt, surrut, iloinnut, aikuistunut, inspiroitunut about kaikesta ja kaikista. Nämä kelailut ja fiilikset ovat jälleen löytäneet ulospääsyn albumin muodossa, Erin kertoo.

Yhteinen sävel tuottaja Jurekin kanssa löytyi helposti. Erin sai myös kannustusta ja apua tekstien kanssa Maija Vilkkumaalta. Lausetta ”pitää voida itkeä ja tanssia samaan aikaan” käytettiin useasti levyntekoprosessin aikana. Ja sitä myös tehtiin! - Tätä levyä tuli edellisiin verrattuna tehtyä enemmän yhdessä kuin yksin, mikä oli tosi inspiroivaa. Nyt nautitaan tästä sadosta, en jaksa venaa kuulla mitä jengi tykkää ja osuuko ja uppooko biisit!

Erinin keikka Porvoossa on sallittu kaiken ikäisille. Konsertin pituus noin 2 x 40 min väliajalla.

Aika: 19.4.2018
Fork On Tour 2018

Pe 20.4.Taidetehdasklo 19:00 Avanti-sali
+ 21.4.2018 19:00
42,50€

Vuonna 2009 Fork teki ensimmäisen kokoillan show’nsa Pink Noise. Tämän suurmenestyksen siivittämänä he ovat tuottaneet vielä kolme maailmalla menestystä niittänyttä show´ta: ElectroVocal Circus, X ja Revolution.

Nyt Fork lähtee kiertueelle esittämään omia suosikkinumeroitaan vuosien varsilta. Tyylilleen uskollisena Fork ottaa käsittelyynsä hittejä sekä menneiltä vuosikymmeniltä että tuoreilta listoilta ja tyylit käsitellään hevistä klassiseen ja rokista EDM:ään. Luvassa on taattua Forkin laulutaituruutta, valoshow´ta ja hullua huumoria. Jos luulet tietäväsi mitä a cappella on, niin tule paikalle toteamaan olleesi väärässä!

2t 20min. Show on englanninkielinen.

Aika: 20.4.2018

Aika: 21.4.2018
Soiva Taidehalli – Eteria-kvartetti

Su 22.4. Taidehalliklo 18:30 Taidehalli
10/5 €

Heini Eklund, 1. viulu
Jaana Holopainen, 2. viulu
Sari Aalto, alttoviulu
Kirsti Väyrynen, sello


Schostakovich: jousikvartetto nr. 14, op. 142
Debussy: jousikvartetto g-molli

Liput: aikuiset 10 €, lapset 5 €, perhelippu 20 €
Liput ovelta tai ennakkoon Taidehallista puh. 040 730 9273 ja
Musiikkiopiston kansliasta puh. 019 520 2549.
Järj. Porvoonseudun musiikkiopisto-Borgånejdens musikinstitut
yhteistyössä: Porvoon kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut

Aika: 22.4.2018
Jore Marjaranta

La 28.4. Taidetehdasklo 19:00 Tehdassali
25 €

Jore Marjaranta on suomalainen muusikko, joka tuli julkisuuteen 1990-luvun alussa Leningrad Cowboysin jäsenenä.

Hänen muita yhtyeitään ovat olleet muun muassa Albert Järvinen Band ja Guitar Slingers. Hän on ollut soolouralla vuodesta 2000 lähtien ja on julkaissut useita hittisinglejä, joista tunnetuimmat ovat Haaveet kaatuu (elokuvasta Pahat pojat) ja Miten pelko lähtee (elokuvasta Minä ja Morrison).

Joren seitsemäs soololevy Hetket kuvina julkaistiin syyskuussa 2016.

Tapahtuma on K-18.
tapahtuman tuottaa Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut.

Aika: 28.4.2018
Maailman tärkeimmälle yleisölle: Nallen retkilaukku

Ma 30.4. Taidehalli ESITYS ON LOPPUUNMYYTY!klo 09:00 Taidehalli
2 €
Nalle on kiertänyt ympäri Suomen ja kerännyt laukkuunsa monenmoisia muistoja. Kolme kaverusta löytää Nallen matkasuunnitelman ja lähtee reippaasti seuraamaan sen viitoittamaa tietä. Missä kaikkialla Nalle onkaan käynyt? Entä onko kukaan nähnyt Nallea?

Iloinen laulumatka kuljettaa meidät läpi Suomen tuoden tuulahduksia eri kulttuuriperinnöistä. Kauniit suomalaiset sävelmät ja tanssin askeleet tempaavat mukaansa kaikenikäiset katsojat.

Nukke- ja musiikkiteatterin keinoin toteutettu esitys on osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa.
Ikäsuositus: koko perheelle
Kesto n. 40 min
Esityksen tuottaa Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut.

HUOM!
Tähän esitykseen on ilmoittuduttava ennakkoon: katarina.broas@porvoo.fi. Esitykseen mahtuu 200 henkilöä. Ilmoittautumiset otetaan vastaan siinä järjestyksessä kun ne tulevat. Ethän varaa paikkaa ellet varmasti pääse tulemaan.

Aika: 30.4.2018
Soiva Taidehalli – Kotimaisia romansseja ja kupletteja

Ma 30.4. Taidehalliklo 18:30 Taidehalli
10/5 €

Kotimaisia romansseja ja kupletteja – kokoonpanossa Salonkiorkesterin solistina laulaa Heikki Orama. Ohjelmassa on suomalaisen musiikin helmiä!

Salonkiorkesterissa soittaa:
Sakari Sallinen – viulu
Liisa Rantala – viulu
Jukka Tyrväinen – sello
Peter Grans – basso
Jyri Nissilä – klarinetti
Johanna Karjalainen – piano
.

Liput: aikuiset 10 €, lapset 5 €, perhelippu 20 €
Liput ovelta tai ennakkoon Taidehallista puh. 040 730 9273 ja
musiikkiopiston kansliasta puh. 019 520 2549.
Järj. Porvoonseudun musiikkiopisto-Borgånejdens musikinstitut
yhteistyössä: Porvoon kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut

Aika: 30.4.2018
Michael Winslow K-15

La 12.5. Taidethdasklo 19.00 Avanti-sali
33,50€

Poliisiopisto-elokuvista tuttu 10.000 äänen moottoriturpa päättää Suomen 25 kaupungin stand up -kiertueensa Porvoon Taidetehtaalle!

Kesto 1h 15min ei väliaikaa

Aika: 12.5.2018
Egotrippi - 25v juhlakiertue K18

Pe 18.5.Taidetehdasklo 19:00–20:30

Egotrippi juhlii vuonna 2018. Yhtyeen ensimmäisestä keikasta tulee lokakuussa 25 vuotta, mutta edessä on keikkatäyteinen kokonainen juhlavuosi.

Suomalaiseen rockhistoriaan kolmella eri vuosikymmenellä syvät jäljet jättänyt yhtye tunnetaan mm. hiteistään: Matkustaja, Älä koskaan ikinä, Unihiekkaa ja Mestaripiirros.

Kesto n 75 min. Konsertti toteutetaan klubina, salissa baari.

Aika: 18.5.2018
Jari Sillanpää - Valokeilassa

La 19.5. Taidetehdasklo 19:00 Avanti-sali
39,50€

Suomen suosituin viihde- ja estraditaiteilija Jari Sillanpää lähtee jälleeen konserttikiertueelle!

"Tällä kertaa olen päätynyt poikkeuksellisen intiimiin ja vähäeleiseen konserttitoteutukseen. Haluan päästä mahdollisimman läheiseen ja sydämelliseen yhteyteen yleisön kanssa ilman isoa orkesteria, jättikuvaruutuja ja valkokankaita, ilotulitteita tai rempseää rekvisiittaa. Laulujen lisäksi vain valokeila ja pieni bändi ovat nyt se, mitä haluan yleisölle tarjota,” Jari Sillanpää kuvailee tuntemuksiaan.

Kiertueella Jaria säestää hänen pitkäaikainen yhteistyökumppaninsa, kapellimestari ja pianisti HEIKKI ELO. Heikki Elon lisäksi lavalle nousevat näillä näkymin kitaristi ja puhallinsoittaja.

Tavoitteena on luoda konsertteihin taianomaisen herkkä ja akustinen, miltei unplugged-henkinen tunnelma.

Herkkyydestä ja akustisuudesta huolimatta on muistettava, että Jari on aina ollut varma ja taitava esiintyjä, joka laulaa, mutta osaa myös ottaa yleisön haltuun tunteisiin vetoavilla henkilökohtaisilla tarinoilla ja humoristisilla sutkautuksilla.

”Laulan itselleni tärkeitä, koskettavia ja kiihkeitä lauluja, mutta jo ohjelmistoa laatiessani otan tietysti huomioon yleisön toiveet ja odotukset. Silloin, kun konsertissa vauhti kiihtyy ja tunnelma kohoaa, niin annan palaa täysillä ja estotta. Mutta silloin, kun konsertissa herkistellään ja pysähdytään romantisoimaan, niin odotan kuulevani jokaisen huokauksenkin salista.”

Konsertin kesto noin 1,5 tuntia, ei väliaikaa. Ravintola Vitriinissä etkot klo 18-19.

Aika: 19.5.2018

 
 

Saikkua, kiitos!
23.3.2018
Muska Babitzin
31.3.2018
Kotiteollisuus
6.4.2018

Lisää tapahtumia: Taidetehdas

Update

  cult.porvoo.net