60's Forever: Autumn Beat; Jiri Nikkinen Trio, Groovin, Hollymakers

La 23.9.Taidetehtaan lämpiöklo 19:00
22,50€

60-luvun musiikkia livenä kolmen bändin voimin, jotka kaikki ovat erikoistuneet 60-luvun musiikkiin. Jiri Nikkinen Trio, joka tunnetaan Beatles tulkinnoistaan, Groowin', joka täyttää tänä vuonna 50 vuotta, sekä tietenkin kaikkea soittava The Hollymakers. Tanssia ja yhdessäoloa Taidetehtaan lämpiössä.


Aika: 23.9.2017
Tomi Metsäketo

Pe 29.9.Avanti-sali/Taidetehdasklo 19:00
33,50 € / 29,50 €

Tenori Tomi Metsäkedon konserteissa pääpaino on italialaisilla lauluilla, lisäksi ohjelmisto sisältää tunnettuja ikivihreitä kuten Frank Sinatran ja Paul Ankan tuotantoa sekä rakastettuja suomalaisiakin teoksia.

Tunnelmassa siis kuljetaan koko kirjo; tunnelmallisista serenadeista vauhdikkaisiin swing-klassikoihin.

Tomi Metsäketoa säestää huippumuusikoista koostuva orkesteri.


Aika: 29.9.2017
Agents & Vesa Haaja

La 30.9. Taidetehdasklo 19:00
25 €

Agents on vuonna 1979 perustettu suomalainen yhtye, jonka ohjelmistoon kuuluu rautalanka-, iskelmä- ja rockmusiikkia. Yhtyeen keulakuva ja musiikillinen johtaja on soolokitaristi Esa Pulliainen. Yhtye on nimityksellisesti toiminut tavallisesti taustaorkesterina nimekkäille solisteille, kuten Rauli Badding Somerjoki, Topi Sorsakoski ja Jorma Kääriäinen.

Nykyinen kokoonpano:
Esa Pulliainen, soolokitara
Kai Pulliainen, bassokitara
Vesa Haaja, laulu, komppikitara
Jari Kepa Kettunen, rummut


Salissa on istuma- ja seisomapaikkoja. K-18.
Tapahtuman tuottaa Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut.

Aika: 30.9.2017
Klassikot: Tapiola Sinfonietta - Sibelius näyttämöllä

Ti 3.10.Avanti-sali/Taidetehdasklo 19:00
27,50€

Ennen kokematon Sibeliuksen Joutsikin dramatisoitu esitys

Orkesterina Tapiola Sinfonietta ja kertojina näyttelijä - ohjaaja Mikko Kivinen sekä Ultra Bra yhtyeestä tuttu näyttelijä - laulaja Vuokko Hovatta

Tapiola Sinfonietta herättää eloon Joutsikin kertomuksen Mikko Kivisen tuodessa Vuokko Hovatan kanssa näyttämölle tarinan keskeiset vaiheet. Koko perheelle soveltuvassa esityksessä kuullaan Sibeliuksen August Strinbergin näytelmään säveltämä musiikki. Musiikin johdosta vastaa kapellimestari Teemu Hämäläinen

Jean Sibelius: Joutsikki op. 54
Alkuperäisteksti: August Strinberg

Tapiola Sinfonietta
Käsikirjoitus ja ohjaus: Mikko Kivinen
Kertojat: Mikko Kivinen ja Vuokko Hovatta
Kapellimesteri: Teemu Hämäläinen
Suomen Kansallisbaletin tanssija


Ennakko-ostajan etu 22,50€, voimassa 2.9. saakka.
Kesto n. 1h

Aika: 3.10.2017
Kauko Röyhkä Trio

Pe 6.10. Tehdassali/Taidetehdasklo 19:00
24,50 / 22,50 €

Kauko Röyhkä on pitkän linjan kirjailija ja rockmuusikko, joka on vuodesta 1980 lähtien ärsyttänyt, järkyttänyt ja ihastuttanut Suomen kansaa lauluillaan ja romaaneillaan.

Kauko Röyhkän ensimmäinen albumi Steppaillen (1980) on suomalainen rock-klassikko, ja romaani Kaksi aurinkoa oli Finlandia-palkintoehdokkaana vuonna 1996. Röyhkä on kirjoittanut myös mm. elokuvakäsikirjoituksia, tv-draamaa, kolumneja ja levyarvosteluita. Vuonna 1995 Röyhkä sai Suomi-palkinnon ja vuonna 2009 valtion taidepalkinnon.

Tämä monipuolinen lahjakkuus ei osoita hyytymisen merkkejä. Vuonna 2008 ilmestynyt Riku Mattilan kanssa tehty levy oli arvostelu- ja myyntimenestys. 2011 julkaistiin toinen Röyhkä ja Mattila -levy Kaksi lensi tuulen mukaan, joka jatkoi herrojen upeaa yhteistyötä. Levyltä sai runsaasti radiosoittoa rakkauslaulu Sinä.

Vuonna 2013 Kauko Röyhkä julkaisi myös kirjallisuutta; romaanin Poika Mancini sekä näyttelijä Ville Haapasalon henkilökuvan Et kuitenkaan usko – Ville Haapasalon varhaisvuodet Venäjällä. Syyskuussa 2014 Oulun Kaupunginteatterin näyttämöllä sai ensi-iltansa näytelmä Poika Mancini. Myös uusi Ville Haapasalo –kirja Et muuten tätäkään usko… julkaistiin syksyllä, kuten myös kirja Arman Alizadista nimeltä Armanin maailma sekä Kauko Röyhkä (virallinen) Facebook-päivityksistä vaimonsa Olga Välimaan toimittama kirja.

Kauko Röyhkän soolosetti koostuu hänen vanhemmasta materiaalistaan, siihen kuuluvat mm. klassikot Paha maa, Paska kaupunki ja Pikku enkeli. Röyhkällä on ollut myös muita musiikillisia sivuprojekteja, kuten yhtyeet 500 kg lihaa sekä Uhrijuhla.

Elokuussa 2015 Röyhkä julkaisi Röyhkä/Inginmaa/Hypnomen -kokoonpanolla musiikkivideon Hietsu, ja marraskuussa videon Paha poika. Nämä videot antoivat oivaa esimakua 29.1.2016 julkaistusta albumista Huominen on uni. Markiisin alla -musiikkivideo julkaistiin puolestaan huhtikuussa 2016.

Joulukuussa 2016 Röyhkä julkaisi uuden albumin, Aamuöiseen sateeseen (Svart Records). Albumi sisältää Röyhkän uusia kappaleita sekä uusia sovituksia aikaisemmista hiteistään. Ensimmäinen single-lohkaisu on Hippityttö helvetistä ja se julkaistiin 21.10.2016. Kokoonpanona levyllä ja keikoilla on Kauko Röyhkä Trio (Kauko Röyhkä, laulu, kitara; Janne Riisiö, perkussiot ja Mikko Hellström, kontrabasso). Samana vuonna Röyhkä julkaisi myös romaanin Lapinpoika (Like).

Taidetehtaan keikalla Kauko Röyhkä esiintyy Trion kera.

Tapahtumaan on K-18, konsertin kesto noin 70-75 min.
Tapahtuman tuottaa Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut ja Porvoon Taidetehtaan säätiö.

Aika: 6.10.2017
Vesterinen Yhtyeineen

La 14.10.Tehdassali/Taidetehdasklo 19:00
22,50 €

Kokoelmalevy ja kiertue syksyllä 2017
Tero Vesterisen luotsaama Vesterinen Yhtyeineen julkaisee syyskuussa uransa ensimmäisen kokoelmalevyn, joka nivoo yhteen orkesterin uran vuosilta 2009-2017. Paviaani-nimeä kantavan kokoelman kappaleet on valittu fanien kanssa järjestetyssä äänestyksessä. Ja on levyllä tietenkin uusiakin biisejä. Konsertissa kokoelmalevyn kappaleet kuullaan erikoissovituksina laajennetulla bändillä, ja sekaan mahtuu myös muitakin yhtyeen keskeisiä kappaleita.

Kovana livebändinä tutuksi tullut Vesterinen Yhtyeineen tunnetaan parhaiten hiteistään Nuoriherra, Siinä kävi niin, Onnellinen mies, Kiljut riemusta, Kukaan ei koskaan, Suurenmoinen elämä, Intiaanit ja Mitä tapahtui Hokkasen Timolle?

Vesterinen Yhtyeineen:
Mikko Enqvist - Kitara
Teemu Jokinen - Rummut
Petri Kivimäki - Kitara
Markus Piha - Basso ja sello
Iikka Kotaja - Flyygeli
Tero Vesterinen - Laulu


Aika: 14.10.2017
Saikkua,kiitos!

Pe 17.11 Taidetehdasklo 19!
Liput esitykeen täältä www.taidetehdas.fi/fi/tapahtumat/745-saikkua-kiitos-/

180 esitystä ja 40.000 tyytyväistä katsojaa!
Saikkua, kiitos! -esitys on todella löytänyt yleisönsä. Ympäri Suomea esitetty, Ismo Leikolan ja Kalle Pylvänäisen kirjoittama näytelmä on muutamassa vuodessa kerännyt uskomattoman määrän esityksiä ja yleisöä. Aihe on kaikille suomalaisille tuttu: terveys ja sairaus, terveyskeskukset ja sairaalat, lääkärit, potilaat ja sairaanhoitajat. Nauru on kaikunut ympäri Suomea ja vähän ulkomaillakin. Loistavat näyttelijät Mikko Kivinen, Ville Keskilä ja Kalle Pylvänäinen esiintyvät useissa rooleissa nauruhermoja kutkuttavasti.

Aika: 17.11.2017

 
 

Tomi Metsäketo
29.9.2017

Lisää tapahtumia: Taidetehdas

Update

  cult.porvoo.net