Fotografiska: Ikoneja - näyttely oikeudesta olla olemassa

5.7.–4.8.Tehdassali5 €

AVOINNA
Näyttelyaika 5.7–4.8.2017
Avoinna 10-16, la 11-15, su suljettu
Avajaiset 5.7.2017 klo 16.00–18.00

SISÄÄNPÄÄSYMAKSUT
Sisäänpääsymaksu näyttelyyn 5 €, alle 16-v. maksutta.
Ammattilaisvalokuvaajan ottama kuva "Vintage Circus" studiossa, 1-5 henkilöä yhdessä kuvassa 20 €.

OSALLISTU - NÄYTTÄVÄ VALOKUVA ITSESTÄSI
Valokuva puvulla ja asusteilla, 1-5 ihmistä samassa kuvassa 20 €. Valokuvan ottaa ammattivalokuvaaja Lotta Åberg, Studio Pieni.

Lotta Åberg on paikalla kaikkina päivinä klo 12-16 paitsi 20.7. ja 29.7.

Lotta lähettää valokuvan asiakkaan antamaan sähköpostiosoitteeseen käsiteltynä. Jaa mielellään kuva somessa #IKONERKONSTFABRIKEN tai #IKONEJATAIDETEHDAS

ME USKOMME!
Me uskomme kaikkien oikeuteen olla olemassa ja ottaa oma paikkansa yhteiskunnassa. Tämä on meidän tapamme tehdä näkyväksi ihmiset, jotka ovat luonnollinen osa yhteiskuntaamme mutta jotka näkyvät julkisessa tilassa harvoin tai eivät koskaan. Ikonit ovat universaali teema – kukapa ei olisi joskus haaveillut olevansa joku toinen? Kukapa ei olisi haaveillut siitä, että kaikilla olisi samat mahdollisuudet?

FOTOGRAFISKA
Fotografiska on osallistava paikka, jossa pidetään monimuotoisuudesta. Työskentelemme ahkerasti tunnuslauseenamme ”Photography is the technology to capture life. We provide and support life worth capturing.” Tämä moniulotteinen ilmaisu on selvästi nähtävissä ikoninäyttelyssä. Näyttely on osa Fotografiska For Life -konseptia, jolla pyrimme vaikuttamaan yhteiskuntaan ja tekemään sen, minkä voimme parantaaksemme yhteiskuntaa ja maailmaa, jossa elämme. Kuvamateriaali on koostettu ydinajatuksen pohjalta, ja mukaan on liittynyt valokuvaaja Emma Svensson, joka jakaa saman arvopohjan kanssamme.

Näyttelyn idea syntyi, kun Glada Hudik-teatern järjesti Portugalissa kesäleirin henkilöille, joilla on Downin syndrooma. Näyttelyn ideaa työstettiin yhteistyössä Fotografiska for Life -konseptin kanssa, minkä jälkeen mukaan liittyivät mallit, omaiset ja yhteistyökumppanit, jotka ovat mahdollistaneet näyttelyn. Kyseessä on ensimmäinen näyttely, joka on saanut alkunsa aiheesta ja kannanotosta, joka on sydämenasiamme.

MIKSI NÄMÄ IKONIT?
Mallien esittämät ikonit ja arkkityypit on valittu useissa tapaamisissa, joihin osallistuivat Pär Johansson Glada Hudik-teaternista, valokuvaaja Emma Svensson sekä lavastajat. Tärkeintä oli saada aikaan sopiva jako historiallisten ja nykyaikaisten ikonien ja todellisuuden ja fiktion välille sekä tasapaino taiteen, satujen, yhteiskunnan ja populäärikulttuurin välille.

VALOKUVAAJA EMMA SVENSSON
Emma Svensson on palkittu valokuvaaja, joka jo 20-vuotiaana perusti kuvatoimiston Rockfoto ja joka seuraavan kymmenen vuoden aikana valokuvasi yli 3000 konserttia. Nykyään hän kuvaa muotia, mainoksia, muotokuvia ja yrittää samalla toimia inspiroivana lähettiläänä ja uranuurtajana valokuvamaailmassa, jossa hän työskentelee tasa-arvon puolesta ja etsii uusia tapoja työskennellä kuvien parissa. Viimeisimmässä näyttelyssään "I kroppen min” hän seurasi ystävänsä Kristian Gidlundin rocktähtiuraa alusta loppuun.

MALLIT: GLADA HUDIK-TEATERN
Glada Hudik-teatern on LSS-lain (lag om stöd och service) mukaista kunnallista toimintaa. Tässä teatteriryhmässä on kehitysvammaisia ja muita näyttelijöitä. Toiminnan tavoitteena on, että kaikki saisivat tehdä sitä, missä ovat hyviä sekä luoda kehittävää ja mielekästä toimintaa vammaisille henkilöille. Teatteri on saanut suurta menestystä esityksellään Elvis, kokoillanelokuvallaan Hur många lingon finns det i världen?, mainoshahmollaan ICA-Jerry ja viimeksi modernilla tulkinnallaan Ihmemaa Ozista (Trollkarlen från Oz).

Aika: 5.7.2017 - 4.8.2017


Taidetehdas Tapahtumia

 
 

Update

  cult.porvoo.net