Kultuuritalo Grand

Avoinna: ma-pe 12-18, 1.6.-31.8. ma-pe 11-17
Piispankatu 28

Monipuolinen kulttuuritalo keskellä kaupunkia. Nykyaikainen teatteri- ja konserttisali, juhla- ja kokoustiloja. Suosittu näyttelyaula Luckanin yhteydessä.

Varaukset puh. (019) 582 002/ 040 847 7798
Grand Bar & Catering, puh. 040 847 7798
Ravintola Grand Park, Bar Grand Corner,
puh. 040 196 6006Porvoo Pride - Pride Borgå

La 19.8. Porvooklo 11:00–23:59
Pride kommer till Borgå - Pride tulee Porvooseen!

11.00 Pre-Pride mingel på Grand-Luckan
12.00 Paraden startar mot Stadsparken - Kulkue lähtee liikkeelle kohti kaupunginpuistoa (start från torget, lähtö torilta)
12.45 Pride festen börjar i parken - Pride juhla puistossa alkaa
16.00 Karonkka på Kiva - Karonkka Kivassa
23.00 Officiella jatkon på La Fiesta - Viralliset jatkot La Fiestassa

Stadens hälsning framförs av stadsdirektör Jukka-Pekka Ujula och på scenen bl.a. Lee Angel. Madame de la Menopaux fungerar som tillställningens konferencier.

Kaupungin terveiset tilaisuuteen tuo kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula, lavalla muunmuassa Lee Angel. Tilauuuden juontaa Madame de la Menopaux

Medverkande -Tilaisuudessa mukana:
Regnbågsankan, Porvoon Roller Derby, Kiva, La Fiesta, Kulturhuset Grand

Aika: 19.8.2017
MoonRiver 2017

La 26.8.Grandklo 10-11.30

Rumpu-työpaja, kasvomaalausta sekä ilmapalloja!
Trum-workshop, ansiktsmålning och ballonger!

Vapaa pääsy - Gratis inträde!

Tanssityöpaja:
Lähdemme matkalle Guinean auringon alle eväinämme rytmit, tanssit, laulut ja tarinat! Teemme yhdessä pienen tanssitarinan sekä kokeilemme rummun soittamista.

Djomba Kourouma on guinealainen muusikko, joka on erikoistunut lauluun sekä djembe- ja dundun-rumpujen soittoon, mutta hallitsee myös monia muita perkussiosoittimia. Djomba on energinen esiintyjä, joka toimii myös rumpuopettaja sekä tanssituntien säestäjänä.

Saara Kourouma on luokanopettaja, joka on opiskellut länsiafrikkalaisia tansseja sekä Suomessa että Guineassa. Saara on opettanut tanssia lapsille ja aikuisille, sekä esiintynyt useassa tanssiryhmässä ja kokoonpanossa.

Aika: 26.8.2017
SMAKU 2017

La 26.8.Grand15:00 - 20:00
Porvoolaiset huippuravintolat jälleen yhdessä - tule ja maista yhdellä kertaa koko herkullinen makujen kirjo!

Viime kesänä pilotoinut, huippusuosion saanut Smaku tulee jälleen! Porvoolaiset ravintoloitsijat toteuttavat Smaku Porvoo -tapahtuman 14.-26.8.2017. Luvassa on rentoa tunnelmaa, herkullisia makuja, aitoja kohtaamisia ja lähellä tuotettua ruokaa. Smakussa on mahdollisuus maistella ravintoloiden parhaimpia annoksia edulliseen 5 e hintaan. Jokainen ravintola toteuttaa Smakua varten maisteluversion vähintään yhdestä lämpimästä tai kylmästä alku-, pää- tai jälkiruoka-annoksesta. Smakun annosvalikoima julkaistaan elokuussa.

Aika: 26.8.2017
IHMINEN

Ke 30.8.Grand19:00 - 21:00
Venla- ja Jussi-palkitun Tommi Erosen uusi, kotimainen kantaesitys IHMINEN! kertoo yksinäisyydestä ja maiseman jämähtämisestä. Kiivaasta idealistisesta halusta ymmärtää, kasvaa ja kokea. Pohjattomasta tarpeesta nauttia tasapainosta ja koskemattomuudesta.

Monologin keskiössä seisoo setämiesten ikoni, Tommi. Tommilla on viiltävä harmonian nälkä, vahva utopia onnellisuudesta ja tykyttävä pelko omasta kuolevaisuudesta. Self help -oppaiden sivuilla kaikki vaikuttaa helpon yksinkertaiselta ja elämäntapa-guruilla tuntuu olevan vastaukset kaikkeen. Tommi kuitenkin rämpii itsensä etsimisen suossa – siellä pysyen. Mikään ei tunnu käyvän helposti, onni ei tartu hanskaan vaikka kuinka huitoisi.

IHMINEN! on tilinpäätös. Se on elegia kypsymättömyydelle ja osattomuudelle. Se tutkii omaa napaa. Se on toipilaan huuto HopLopissa.

Ohjaaja Ilari Johansson muistuttaa, että ennen kaikkea kyse on kuitenkin komediasta.

"Tämä ei ole mikään psykologinen itsetutkielma. Tämä on iloista havainnointia, jossa asioihin tartutaan tässä ja nyt. Ollaan höveleitä, aura auki avoimuuteen!"

Roolissa: Tommi Eronen
Ohjaus: Ilari Johansson
Käsikirjoitus: Tommi Eronen
Valo- ja äänisuunnittelu: Saku Kaukiainen

Esityksen kesto noin 2h (sis. väliaika).
Liput voi varata tai ostaa Grand-Luckanin kautta 019582002. Peruslippu 15€, eläkeläiset/opiskelijat/työttömät 13€.

Arvioita:
"Ihminen on älyttömän hauska, häpeilemätön, armollinen ja harvinaisen lämmin esitys. Omakin kompurointi näissä olemassaolon kierteissä ja karikoissa alkoi tuntua liikuttavalta ja hassulta, jotenkin siedettävämmältä." YLE / Tuula Viitaniemi, 19.2.2017

"Herkimmissä hetkissään näyttelijä on niin auki, että katsomossa kouraisee sydänalasta. Itku ja nauru sekoittuvat. Ihminen! on inhimillinen monologi." Helsingin Sanomat / Laura Kytölä, 12.2.2017

"Erosessa on jotain samaa kuin Gary Oldmanissa, sellaista hiljaista charmia joka hiipii iholle salakavalasti. Tässä esityksessä ihminen on alasti, henkisesti paljaana." Paljon melua teatterista -blogi, 11.2.2017

"Itsetutkiskelumatkallaan mies päätyy lopulta astraaliprojektion kurssille, jota vetää pakonomaisesti silmää iskevä savolaisukko. Viimeistään tämä epäilyttävä elämäntaitoguru saa yleisönkin unohtamaan itsensä, irtaantumaan ruumistaan ja nauramaan estoitta". MinäKertoja -blogi, 26.2.2017

Aika: 30.8.2017
Från Österlen till Oklahoma – En magisk afton med Olle Jönsson

Mån 18.9 Grandkl 19:00 - 21:00
Upplev Olle Jönsson, sångare i Nordens populäraste dansband Lasse Stefanz, som du aldrig hört honom förut. I akustiska arrangemang med stråkkvartett och stellgitarr (under ledning av Thomas Enroth) bjuder Olle på bandets största hits varvat med personliga favoritlåtar och berättelser från stjärnans liv.En helt ny föreställning.

Konferencier är radio- och tv-profilen Thomas Deutgen.

Succén är tillbaka igen så passa på att boka biljett nu. Biljett 30 € + serviceavgift från Grand-Luckan och NetTicket.

Aika: 18.9.2017

 
 

Update

  cult.porvoo.net